Співробітники управління податкової міліції ДПС у Черкаській області спільно з працівниками ГУПМ ДПС України під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів задокументували та припинили діяльність групи осіб, які організували та забезпечили діяльність «конвертаційного центру».

Центр здійснював сприяння в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

Під час перевірки податківцями встановлено, що цією групою осіб протягом 2010-2012 років, з метою незаконної конвертації грошових коштів, створено ряд фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, які займались незаконною конвертацією грошових коштів для підприємств Черкаської області та інших регіонів України, серед яких були і державні підприємства.

Для маскування своєї протиправної діяльності під легальний бізнес злочинці використовували реквізити та банківські рахунки «фіктивних» підприємств, відкритих на підставних осіб, які функціонували в середньому 3-5 місяців, після чого перереєстровувалися на інших осіб і припиняли діяльність, а натомість реєструвалися нові.

Загальний обіг проконвертованих коштів «махінаторів» за вказаний період склав понад 1,5 мільярди гривень, що майже дорівнює сумі річного бюджету Черкаської області у 2011 році.

Під час оперативних та слідчих заходів було проведено ряд обшуків за адресами офісних приміщень, проживання учасників «конвертаційного» центру та в їхніх автомобілях, під час яких виявлено та вилучено готівкових коштів в сумі близько 670 тисяч гривень та 6 тисяч доларів США, комп’ютерну техніку, на якій оброблялись замовлення клієнтів, формувалась звітність, первинні бухгалтерські документи, а також 44 печатки фіктивних фірм.

Накладено арешти на розрахункові рахунки підприємств, залучених до схеми конвертації, на загальну суму близько 300 тисяч гривень. Усі учасники «конвертаційного» центру затримані.

Триває комплекс подальших оперативних та слідчих дій, направлених на притягнення осіб, які скоїли злочин до відповідальності, а також відшкодування заподіяних державі збитків.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100