На офіційному сайті ЦВК другу добу спостерігається певна тенденція: голоси на округах, де перемагають опозиціонери, рахують повільніше, ніж на округах, де перемагають провладні кандидати.


Так, на окрузі №196, де своїх суперників переміг Геннадій Бобов, голоси вже пораховані. Наближається до завершення підрахунок голосів по округу №195, де лідирує самовисуванець Володимир Зубик, та по округу №197, де лідирує самовисуванець Віктор Тимошенко.

Натомість в округах №194, де перемагає Микола Булатецький, та №197, де за твердженням опозиції перемагає Леонід Даценко, найменший відсоток опрацьованих протоколів. Уповільнився підрахунок голосів і в окрузі №199, де опозиціонер Анатолій Бондаренко дихає в спину самовисуванцю Валентину Ничипоренку.

У опозиції своє пояснення повільному підрахунку голосів в округах. Зокрема, у штабі Об’єднаної опозиції Черкащини заявляють, що на сервері ЦВК публікуються фальшиві результати по округу №197.


«На сайті ЦВК вже опубліковані дані дуже далекі від тих, що значаться у паперових затверджених протоколах із мокрими печатками, протоколах, які офіційно прийняті і затверджені окружною виборчою комісією!

Так на сайті ЦВК у результатах волевиявлення по ДВК №710888 за Богдана Губського значиться аж 819 голосів «за», у той час як за опозиційного Даценка лише 127. А от у справжніх паперових затверджених печаткою протоколах самої дільничної комісії знаходимо цифри зовсім інші — Губський програє Даценку. Та ще й нищівним разривом: 525 голосів за Даценка… і лише 189 «за» Губського!

Які «фокуси» відбуваються із самими паперовими протоколами під час їх переносу із приміщення, де засідає ОВК, до «комп’ютерних геніїв», що скидають ці дані у Київ на ЦВК поки що одному Богу відомі. Наразі розбиратися у них будуть юристи Об’єднаної опозиції «Батьківщина», які присутні у приміщенні ОВК №197 та народні депутати Андрій Шевченко та Ігор Єресько, що поспішають у цей час до Канева. До речі, сайт ЦВК «порадував» провладного кандидата ще одними хибними результатами. Тепер вже на дільниці №710897, де замість перемоги Даценка із рахунком 454 проти 200 показана перемога Губського з 779 голосами проти 54 за Даценка», – пише сайт «Про головне».

У свою чергу, в Черкаській обласній організації КВУ припускають, що на «проблемних» округах на членів комісій може здійснюватися тиск…

– Дійсно, є певні округи, де погано організована робота комісій. На це є об’єктивні причини: наприклад, погано підготовлені члени комісій. Проте не можуть же вони бути настільки гірше підготовлені, ніж в інших округах, щоб так уповільнювався процес підрахунку голосів. Тож деякі речі мені важко пояснити… Припускаю, що на окремих членів як ДВК так і ОВК може здійснюватися тиск, – повідомив у коментарі «Прочерку» заступник голови обласної організації КВУ Юрій Сас. – Що порадити? Кандидати мають мобілізувати на «проблемних» округах максимальну кількість спостерігачів і юристів. А правоохоронці повинні реагувати на скарги. У крайньому випадку ЦВК може делегувати в якусь окружну виборчу комісію куратора області.

реклама

Коментарі  

 
-1 #6 Не байдужий 30.10.2012 23:41
Може хоч останній рубіж Тулуба опозиція успішно здолає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Наблюдатель 30.10.2012 17:07
Пока Батькивщина безрезультатно кошмарит 197 округ, у нее увели победу на 199. там посчитаны все 100 процентов протоколов в пользу конюха.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Бобрусь 30.10.2012 16:57
Цікаве висловлювання "дихає в спину".Всі ще вніч після виборів знали,що Ничипор виграв у Бонда більше 2 тисяч голосів.А він все дихає у спину та й дихає.Нехай Только йде барменом у свій клуб "111" та готує фірмові коктейлі "Железний Толя","Дикая Юля","Тут тобі й Гресь".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Бобрусь 30.10.2012 16:52
Ничипоренко виграє у Толі "лисянського" БАНДАренка 2500 голосів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Степ 30.10.2012 16:52
Памятається якось Даценко цих діячів політичними сцикунами назвав - мабуть таки точно сцикуни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Resto 30.10.2012 16:50
Було б дивно,коли б це було по іншому.
Голова декого може опинитись за парканом,бо так профукати вибори на Черкащині потрібно вміти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100