реклама

реклама

Жителям села вдалося створити громандський простір Potapsi HUB завдяки конкурсу грантів "Час діяти, Україно" від благодійного фонду "МХП-Громаді".

У селі Потапці, що на Черкащині проживає 300 людей і тут закрили школу. Та рік тому завдяки грантовим коштам у приміщенні сільської бібліотеки місцеві активісти зробили ремонт, закупили нові меблі та створили творчий простір. Це допомогло соціалізації переселенців, творчого розвитку місцевих мешканців, долучення до волонтерських ініціатив.

photo_2023-05-02_16-54-36

Сьогодні тут плетуть маскувальні сітки, проводять заняття хорові колективи, діти й дорослі створюють і продають благодійну біжутерію тощо. Сюди приходять дітки  на майстер-класи, на дистанційному навчанні займаються за допомогою ноутбуків та планшетів. Також сюди можна  прийти поспілкуватись, випити чаю та провести гарно час. Тут роблять все необхідне аби діти після школи займались чимось цікавим. І надалі тут планують створити спортивний осередок.

Керівник проєкту Potapsi HUB Людмила Горденко була директоркою школи с. Потапці та розповіла, що разом з переселенцями вирішили реалізувати цей проект і дуже вдячні благодійному фонду МХП – громаді, що вони повірили в цю ідею.

«Ми вклали в цей проєкт дуже багато силі і змогли реалізували його восени,  коли було холодно та йшли дощі. І вже в грудні ми відкрили наш хаб. Зробили майстер-клас на якому зібралося понад 40 осіб. У нас є швидкісний інтернет, телевізор, ґаджети, можна дізнатись щось нове для себе, адже зберегли дещо від бібліотеки. Ми не хочемо зупинятися лише на одній кімнаті, а зробити з Potapsi HUB масштабний проєкт. Хочемо зробити спортивну зону, аби захопити ще більше молоді»- каже Людмила Горденко.

Голова Бобрицької громади, до якої входить село Потапці, Олена Штефан говорить, що цього року мешканці ОТГ вп’яте будуть брати участь у конкурсі “Час діяти, Україно”.

«У нас велика громада, до якої входить 24 села. І в кожному селі люди хочуть, аби у них були якісь зміни. За допомогою БФ “МХП-Громаді” ми вже реалізували більше 20 проєктів. Я думаю, що ми будемо надалі співпрацювати з благодійним фондом “МХП-Громаді”. Ми маємо нові ідеї, які збираємося подавати на конкурс» - каже Олена Штефан.

Саме в Potapsi HUB оголосили про старт восьмого сезону щорічного проекту “Час діяти, Україно” - конкурсу громадських ініціатив, який є втіленням місії благодійного фонду “МХП-Громаді”

IMG_9724

Тетяна Волочай, директорка БФ “МХП-Громаді” говорить: «Наш благодійний фонд продовжує допомагати захисникам, а також розвивати громади, створюючи умови та можливості для їхньої ініціативності, активності та для якісного партнерства між бізнесом та громадою, створює екосистему, в якій мешканці сіл та містечок щасливі, реалізовані, ефективні. Активна громада зробила соціальний проект в минулому році «Потапці хаб», куди можуть приходити діти, дорослі, переселенці та створювати різні творчі, навчальні заходи. Це місце осередок активних людей. Тому саме в цьому місці ми розпочинаємо конкурс. Я рада  вам представити восьмий сезон нашого щорічного проекту «Час діяти, Україно».

Віталій Панченко керівник національних проектів БФ “МХП-Громаді” та менеджер проекту « Час діяти, Україно» каже:

«Конкурс розпочинається вже сьогодні 4го травня. У нас є спеціальний сайт https://timetoact.com.ua/, розроблений під конкурс «Час діяти, Україно». Ви можете зайти та оформити проектну заявку. Для аплікантів розробили ресурс, на якому ви можете знайти детальну інформацію. Там є аплікаційна форма, при заповненні якої ми дізнаємося вашу ініціативу втілення ідеї  вашої команди. Аби люди змогли детальніше дізнатися, як заповнити проектну заявку – ми плануємо на наступному тижні додатково  провести онлайн консультацію. Чим більше буде взаємодіяти  осіб – тим краще. Запрошуємо громадські організації об’єднуватись з місцевим самоврядуванням, для того, щоб збільшити можливість фінансування. Даний конкурс буде діяти в 12 областях.  Пріоритетними напрямками цього проекту є : реабілітація ветеранів, розвиток громадських просторів, де громада зможе збиратися та проводити свої активності, підтримка ВПО, інституційна підтримка. Час прийняття заявок до 1 червня. Бюджет цього року 7 млн грн».

Владислава Капелюшна

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100