реклама

реклама

На сесії, яка відбулася 18 травня, депутати Черкаської міської ради озвучили низку запитів і звернень. Вони стосувалися прав жінок, реабілітації військових, створення індустріальних парків, прозорості міської влади, підтримки родин зниклих безвісти та ін.

347776943_1962463434088197_7436102574505218164_n

Депутатка Валерія Шинкарьова звернула увагу на важливість використання фемінітивів у сучасному суспільстві, які підкреслюють роль жінки. Тому запропонувала внести корективи до регламенту діяльності Черкаської міської ради і використовувати терміни «депутат – депутатка», «заступник – заступниця», «директор – директорка», «громадянин – громадянка» тощо. Також застосовувати фемінітиви у документообігу.

Підтримали депутати пропозицію Інни Бандури дати доручення департаменту економіки та розвитку розробити концепцію створення в Черкасах індустріальних парків як одного із ефективних засобів збільшення надходжень до бюджету та покращення життя містян.

Також вона ініціювала розробити у Черкасах місцеву програму з психологічної реабілітації військовослужбовців. Депутат Василь Мойсієнко запропонував врахувати потребу у дипломованих фахівцях із відповідною освітою та практичним досвідом. Низку доповнень до цього питання запропонувала й депутатка Оксана Мелікова. Зокрема, включити до переліку осіб для надання психологічної реабілітації не тільки захисників та захисниць, а й членів їхніх сімей.

Віктор Євпак акцентував на важливості підвищення прозорості Черкаської міської ради, а саме, публікації на сайті важливих документів, а саме, проектів рішень, протоколів засідань, ведення трансляції засідань. Відповідні доручення дали структурним підрозділам.

Депутат Сергій Прядка звернувся з пропозицією створити в місті Черкаси на базі одного з медичних закладів повноцінного відділення реабілітації та відновного лікування для захисників і захисниць.

Запропонували народні обранці і декілька звернень до керівних органів держави.

Василь Мойсієнко ініціював внести до порядку денного сесії звернення до голови Верховної Ради України щодо прискорення розгляду парламентом законопроекту №8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій», що дасть можливість збудувати єдину православну незалежну українську церкву.

Надія Івашкова запропонувала звернутися до Президента України із законодавчою ініціативою стосовно того, щоб можна було зареєструвати місце проживання дитини, один з батьків якої зник на війні.

Сергій Кудактін вніс пропозицію депутатам Черкаської міської ради звернутися до Кабміну, Нацбанку та Верховної Ради України щодо неприпустимості блокування банківських карток родичів військовослужбовців та волонтерів, які збирають на потреби ЗСУ.

Усі ці звернення були внесені до порядку денного та підтримані голосуванням депутатів.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 Нишпорка 20.05.2023 13:09
Що головне зараз у житті черкащан? Зростання цін на все? Низька зарплата? Ями у провулках? Ні! Кого не спитайте, кожен скаже - фемінітиви і будівництво єдиної православної незалежної української церкви. По телевізору так і кажуть. І ви кажіть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 . 19.05.2023 17:17
Цитую Савн Артур:
Цікаво на фото в першому ряду стоїть депутат Мельник з команди Мера, він в минулому році попався на продажу гуманітарки, мав отримати вязницю , а він від імені Черкащан голосує. Коли цих злодюг депутатів посадять?

Це не Льоха, це – Моторний, колишній директор СУБа :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Савн Артур 19.05.2023 14:35
Цікаво на фото в першому ряду стоїть депутат Мельник з команди Мера, він в минулому році попався на продажу гуманітарки, мав отримати вязницю , а він від імені Черкащан голосує. Коли цих злодюг депутатів посадять?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Лисянка 19.05.2023 11:23
Та такі ж усі вишивані, такі ж патріотичні, хоч до вавки прикладай...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 В.М. Полесов 18.05.2023 23:02
Это были кипучие лентяи. Целыми днями они прозасиживались на заседаниях, озвучували низку запитів та звернень, давали ценные советы и предложения,... Им было не до работы!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 ЧеркаЩАНИН 18.05.2023 22:04
Авто водія-п'яниці і т.з.депутата ... вилучили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100