реклама

реклама

У Черкасах 1 червня до Дня захисту дітей погасили марку "Діти Перемоги малюють Україну майбутнього". Присвятили її українським дітям, які зараз потерпають від війни, розповів директор черкаської філії "Укрпошти" Олександр Марченко.

99a884d4b4659381

Марку на Головпоштамті погасили діти із черкаської художньої школи, пише Суспільне.

"Хочеться, щоб якнайшвидше прийшов час, коли ми будемо гасити марку перемоги. Ми, діти, дуже вдячні ЗСУ за те, що нас захищають", — зазначила школярка Діана Дяченко, яку запросили на спецпогашення 1 червня.

Зі слів Олександра Марченка, ця марка благодійна. Вона присвячена дітям, які нині страждають від війни. 40 гривень з кожного маркового аркуша підуть на благодійність, а саме на допомогу тим, кому найважче – дитячим будинкам та дітям, які втратили батьків.

На марці зображена перемога України, як її бачать діти. Щоб обрати малюнок, організатори провели конкурс серед дітей. Голосуванням визначили найкращі роботи. Перемогла в конкурсі 14-річна Олександра Федорчук з міста Бровари. На марці зображена сім'я, яка чекає додому військового.

8c84320027a2a422

"Ми обробили 485 тисяч голосів і визначили переможців. Діти перемоги малювали Україну майбутнього. Випуск будь-якої марки — це фіксація історії. Ця марка — символ майбутнього", — розповів Олександр Марченко.

Пані Любов придбала марку ще перед офіційним погашенням:

"Сьогодні День захисту дітей, якому присвячена ця марка. На мою думку, це дуже важливо — нагадувати, що діти — це наше майбутнє".

Черкащанка Галина Соловейченко купує не першу свою марку.

"Маю в колекції вже кілька "воєнних" марок, не могла пройти і повз цієї. Марка благодійна, кошти підуть на допомогу діткам, які знаходяться в епіцентрі війни. В цих малюнках — надія. Хочеться, щоб ми всі навчилися вірити у майбутнє так безпосередньо, як діти ", — сказала жінка.

Марка вийшла тиражем 130 тисяч примірників.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100