реклама

реклама

З початку повномасштабного вторгнення Черкащина стала транзитною областю перші три місяці. Через нашу область пройшло майже 273 тисячі осіб. Згодом дехто став лишатися тут. Станом на сьогодні в області проживає більше 97 тисяч осіб ВПО. З них в місцях компактного проживання 2 тисячі 829 осіб. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало.

З січня цього року область також зустрічала евакуаційні потяги з Донеччини. Кожні 4 дні їхали родини зі сходу, загалом приїхало більше 1200 осіб. Частина залишилася.

Говорячи про підтримку та соціальний захист вимушених переселенців в області він зауважив, що частину громадян поселили в місцях компактного проживання, де допомогу надали міжнародні громадські організації в тому числі. Декому знаходили житло органи місцевого самоврядування.

photo_2023-06-01_12-26-04

Сьогодні департаментом розглядається програма для ВПО, щоб забезпечувати їх житлом і працевлаштуванням.

Сьогодні, за словами Руслана Чикала, лише 3800 звернулися до центру зайнятості, інші люди, як він припускає, або нелегально працевлаштовуються, або приховують.

– З 3800 працевлаштовано було 800. Частина роботодавців надали компенсації, хтось проходив перенавчання, хтось отримав ваучер на навчання. Загалом також охоплено процесом освіт більше 6 тисяч 400 діток. Важливо, що в області діє міжвідомчий координаційний штаб, щоб швидко реагувати при прибутті в область переселенців, – зазначив спікер.

Директор департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА зауважив, що нині і в центрі зайнятості небагато вакансій, і самі приїжджі часто є вихідцями з регіонів, де зарплати робітникам платили дещо вищі, ніж на Черкащині. Тому коли людям тут пропонують мінімальну зарплату, переселенці відмовлялися. Адже зараз мають допомогу від держави, наприклад родина з 4 осіб отримує 12 тисяч. Чоловіки з місць компактного проживання йдуть більше жити в приватний сектор, щоб не було, можливо, питань по службі в ЗСУ, Інформації, яка кількість таких людей пішла в ЗСУ немає.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100