реклама

реклама

Завдяки своєчасному проведенню протиепідемічних заходів вдалося оперативно локалізувати вогнище менінгококової інфекції у Золотоніському районі та запобігти подальшому поширенню цього захворювання. Захворіла почувається значно краще і готується до виписки з лікарні.

350524460_961819678576054_3994771924540827684_n


Фахівцями ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оперативно розпочато епідрозслідування. Усім контактним особам, які спілкувались із захворілою у дитячому закладі, проведено бактеріологічне дослідження 2 рази з інтервалом 7 днів, іншим – одноразово. За результатами лабораторної діагностики, N. meningitidis не виявлено.

На час медичного спостереження за контактними особами дошкільний навчальний заклад припиняв свою діяльність. Хворих чи осіб із підозрою на захворювання не виявлено. У домашньому осередку та в дитячому садочку проведено заключну дезінфекцію.

Нагадуємо! Основним профілактичним заходом при менінгококовій інфекції є раннє виявлення та ізоляція хворих, санація виявлених бактеріальних носіїв, дотримання правил особистої гігієни, санітарно-освітня робота серед населення. У період сезонного підвищення захворюваності слід обмежити відвідування місць із великим скупченням людей.

Захиститися від захворювання можна завдяки вакцинації. В Україні щеплення від менінгококової інфекції належить до рекомендованих. Це означає, що вакцину можна придбати власним коштом в аптечній мережі.

Пресслужба ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100