реклама

реклама

Сьогодні, 19 червня, у Придніпровському районному суді Черкас допитали свідка у справі колишнього депутата від партії ОПЗЖ Олександра Замирайла, якого підозрюють в колабораціонізмі, пише "Про все".

b31283f5-6c42-4de7-84ef-5de7a486290c-1024x696

Свідок розповів, що в червні минулого року почув розмову Замирайла з іншим чоловіком. Вони говорили про те, що російські війська сильніші за наші та швидко "звільнять" Україну.

- Я зайшов у невелике кафе, там було 4 столи. Тоді до закладу зайшов Замирайло і сів поряд, бо місця там було мало. Пізніше до нього підійшов чоловік, якого я не знаю. Вони почали спілкуватися між собою. Оскільки столи були поряд, я почув, що йшлось про військові дії на сході України, що російські війська краще оснащені та сильніші, ніж наші, що вони швидко завдадуть нам поразку і "звільнять" країну до річки Дніпро. А коли, за їхніми словами, росіяни прийдуть сюди, їм буде потрібна своя адміністрація. Я так розумію, їм потрібно було, щоб була створена окупаційна влада. Замирайло запропонував своєму співрозмовнику приєднатися до цієї влади, - сказав свідок.

Адвокат Замирайла наголосив на тому, що свідок не може назвати точну дату, коли він почув розмову Замирайла.

- Я може бачив свідка, але ніколи з ним не спілкувався, ніколи не пив разом зі свідком каву в згаданому ним кафе, а влітку всі відвідувачі сидять на літньому майданчику, а не в приміщенні кафе. Це просто наклеп, - сказав Олександр Замирайло.

- Свідок сказав, що наглядно знає Замирайла. Він був у тому кафе і чув розмову, яка певним чином характеризує обвинуваченого як особу з проросійськими поглядами. Хочу наголосити, що всі ці покази свідків мають характеризуюче значення, - зазначив прокурор.

Інший свідок на засідання не з'явився, причини він не вказав.

Також під час судового засідання дослідили відеозаписи із сесій Черкаської міської ради, зокрема тієї, коли Замирайло відмовлявся під час виступу говорити українською мовою. Тоді це викликало обурення серед активістів, а секретар Юрій Тренкін вирішив стати перекладачем депутата. На іншому запису із сесії Замирайло вже говорив українською.

Наступне судове засідання відбудеться 29 червня о 14:30. Мають допитати ще одного свідка.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100