реклама

реклама

За кілограм полуниці просять від 70 до 80 гривень, черешня — від 120 до 160 гривень, абрикоси по 80 — такі ціни у червні на черкаському ринку, розповіла продавчиня Людмила Сехно, пише Суспільне

Черкащанка Мар’яна Терещенко прийшла на Центральний ринок в пошуках полуниці обходить. Хоче, аби діти посмакували сезонними ягодами, й порівняла ціни із торішніми:

"Ціни загалом не змінилися, тобто такі самі, як минулого року — без змін".

a1908abd61f61c54

На продаж привіз полуницю із Лесьок Черкаського району привіз пан Роман. З його слів, у цьому році вартість її менша:

"Полуниця коштує 70-80 гривень. Ціна регулюється ринком та й усе, тобто це не через те, що я хочу встановлювати певну ціну, це залежить від ринку".

Пані Людмила торгує ягодами, що виросли й на Черкащині, і привезені з інших областей:

"Полуниця у мене двох видів, коштує 70 гривень, на цей час, бо сезон закінчується. Абрикоски – по 80 гривень, черешенька — 120 гривень".

Втім керівниця аналітичного центру аграрного союзу України Лариса Старикова стверджує, що в цьому році ціни суттєво підвищилися й розповіла чому:

"Найперший фактор – це звичайно окуповані території. Зараз фактично весь південь заблокований, а південь – це та територія, де вирощуються фрукти, овочі. Садівництво й овочівництво – це та сфера, яка вимагає багато ручної праці. Частина чоловіків на війні, жінки виїхали – це також впливає на збір врожаю".

Серед інших причин — обмежений імпорт. Лариса Старикова зазначила, що наприкінці ягідного сезону варто очікувати підвищення цін.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100