реклама

реклама

Подолав тисячі кілометрів автівкою, у якої замість причепа — польова кухня, заради військових та дітей, розповів волонтер зі Швеції Андерс Мартінсон. Він вирішив допомагати українцям, коли почув про повномасштабну війну, пише Суспільне

З його слів, має завдання — нагодувати. Андерс вже був на сході нашої країни, а тепер приїхав до вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Теплий дім" і там на подвір’ї влаштував дійство.

dd20e2bad3fab647

Готує Андерс Мартінсон поки діти відпочивають. Розповів: що дітям до вподоби, знає, бо вже об’їздив чи не всю Україну

"Сьогодні зробимо пасту, а потім приготуємо десерт – яблучне пюре — дуже смачне, діти його люблять. Я був багато де і всюди готую: готував для військових. Наприклад, два дні тому був у Краматорську і там готував для військових".

Подорожує Україною Андерс разом зі своєю польовою кухнею. Їй вже пів століття:

"Їй п’ятдесят років. Я купив її в Польщі. Вона справді класна! Зроблена у Польщі і може слугувати сотні років".

У Черкасах частує дітей з дитячого будинку. В автівці, яка подолала тисячі кілометрів Європою, возить вбрання та кольоровий ковпак — для настрою. Ті, для кого це все вариться, наввипередки біжать подивитися на кулінарний процес. Цікавить також, що воно за причіп такий.

Волонтер і сам був колись вихованцем дитячого будинку. Звідси і любов до малечі:

"Тому для мене це особлива тема. Я розумію, що можу щось зробити для цих дітей таке, що вони запам’ятають. Швед приїздить і готує для них, розумієте? А відтак, вони можуть на трішки забути про те, що відбувається в Україні".

До війни дітям та працівникам черкаського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Теплий дім" довелося адаптуватися, розповіла директорка Мирослава Бондар. Нині ж радіє, що їм вдалося познайомитися із шведським волонтером.

"Це чудово, що діти мають нагоду відволіктися від негативу різних думок і провести день весело. Ми очікуємо сьогодні смачної їжі".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100