реклама

реклама

З початку влучення ракети в багатоповерхівки в Умані минуло три місяці. Як повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, лише 15 червня влада отримала всі технічні висновки експертизи. Про це він сказав на Українському радіо Черкаси.

DSC_0182

– Головний висновок – він підлягає відновленню. Після цього був проведений тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації. Працюємо з державними організаціями. Паралельно працюємо з експертизою, яка перевірить цю документацію. Отже, спершу проект, а тоді до середини серпня сподіваюся, що матимемо на руках пакет документів, що дасть можливість завершити і експертизу. Всі процеси зжимаємо і сподіваюся на середину серпня матимемо все, щоб виходити на тендер щодо початку будівельних робіт, – зауважив Ігор Табурець. – Думаю, з середини вересня розпочнемо роботи по відоновленню.

Як повідомив начальник ОВА, термін ремонту буде залежати від того, хто виграє тендер. Інвестором виступатиме держава, а саме фонд відновлення наслідків збройної агресії.

–Переконані, якщо все буде гаразд, то за 9 місяців маємо пройти всі етами. Орієнтовно, до 80 мільйонів. І ми втрапили в перелік проектів, на які вже точно цьогоріч спрямують кошти.

Журналістка запитала, чи не заважатиме ремонт мешканцям інших під’їздів, які живуть в тій же багатоповерхівці.

– З самого початку щодо необхідності розселення в інші місця звернулася 31 особа. Наразі у місцях компактного проживання проживає 28 осіб, інші в родичів. Загалом у під’їзді зруйновано 45 квартир, повна руйнація 9 квартир, 18 мають часткову руйнацію, а решта підлягають додатковій оцінці, яка триває. Ми розуміємо, коли будинок буде ремонтуватися, то ми передбачили і інші місця, які запропонуємо на безкоштовній основі мешканцям сусідніх під’їздів. Щодо виплат, особи, які мають бажання отримати компенсацію з інших під’їздів, то передбачено до 200 тисяч гривень. Але для цього треба всі акти комісійні. Щодо безпосередньо постраждалим з зруйнованого під’їзду, то одразу виплатили родинам загиблим по 100 тисяч гривень з обласного бюджету, пораненим по 50 тисяч гривень, кожному постраждалому також виплатили міжнародні організації по 600 євро, - сказав Ігор Табурець.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100