реклама

реклама

Благодійний фонд «Команда Перемоги» передав медичне обладнання Черкаському обласному онкодиспансеру. Це вже не перший заклад, який підтримав фонд.

Очільник благодійного фонду Сергій Кудактін розповів:

– Ми працюємо для допомоги медичним закладам та закладам, які лікують поранених військових. Через наших міжнародних партнерів отримали великий і цінний вантаж із медичним обладнанням: візки, ортези, протипролежневі матраци, подушки та ін.

Першу частину вантажу фонду привезла 20-тонна фура. Всього було більше 200 візків, які розподілили по черкаських медичних закладах.

IMG_20230803_200055

Сергій Кудактін зазначив, що ортези часто потрібні там, де лікують поранених військових. Оскільки, якщо є осколкові ураження, поранення кінцівок, треба якось фіксувати ногу.

Чому в саме такій допомозі є необхідність, розповів директор Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов:

– Це прикладні речі, які нам треба у повсякденній практиці. Не для краси, як меблі. Зовсім скоро вони будуть працювати для хворих. Візки – те, що треба кожній людині. А якщо взяти наші вітчизняні моделі, вони не дуже комфортні, потребують доопрацювань, складні в обслуговуванні, – сказав Віктор Парамонов.

Він додав, що в деяких лікарнях, через вказані проблеми, змушені ремонтувати візки підручними засобами. Обладнання, яке отримав онкологічний диспансер, набагато надійніше.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100