реклама

реклама

Ніжні, вишукані воскові (парафінові) віночки, які одягали наші бабусі й прабабусі на весілля, сьогодні знову повертаються у вжиток.

Виставка саме таких вінків відкрилася сьогодні у Каневі у Музеї народного декоративного мистецтва. Автором виставки є канівчанка Неля ПРОШАК, вчитель за професією та рукодільниця по життю.

366284190_6867542326598743_5114750261274339816_n

Вперше виготовленням воскових віночків майстриня зацікавилася у 2021 році після відвідин фотовиставки черкаських фотографинь, які власноруч виготовляли жіночі головні убори, взявши за основу вінки різних регіонів України.

Перша спроба виготовити вінок виявилася невдалою. Але наполегливість - кредо життя пані Нелі.

На виставці представлено 12 віночків та три бутоньєрки.

На заході була присутньою і одна з учениць Нелі Євгенівна - Поліна КИСЛЯК, учениця 8 класу Ліплявський Ліцей, де заступником директора з виховної роботи працює сама майстриня. Дівчина презентувала свій перший віночок. Досвід, отриманий від наставника, у майбутньому обов'язково знайде своє втілення у житті.

Своїм досвідом пані Неля поділилася під час майстер - класу, який відбувся у рамках відкриття виставки.

Фотосесія у віночках, подарунки від Неля Прошак на згадку про виставку, власноруч виготовлені весільні букети на майстер - класі та позитивні емоції від спілкування з майстринею...

Виставка працюватиме протягом місяця.

Про це інформують у музеї "Тарасова Гора"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100