Унаслідок ранкової ракетної атаки у Смілі на Черкащині пошкоджено водогін протяжністю в кілометр. Саме у нього відбулося пряме влучання на території приватного підприємства з виготовлення кераміки. Також ремонту потребує тепломережа.

ed16dd40cddd6c10

photo_2023-08-15_18-20-06

Наразі без води залишилися близько 12 тисяч абонентів, розповів Суспільному директор "Водгео" Ігор Кугот.

Росіяни зруйнували частину водогону прямим влучанням ракети класу "повітря-земля", ймовірно Х-101, розповів керівник ОВА Ігор Табурець:

"За попередньою інформацією, це було влучання ракет класу "повітря-земля". Це надпотужні та досить швидкісні ракети. Влучили у цивільні об'єкти — підприємство з виробництва кераміки, яке нещодавно запустилося. Та лікарню з цивільними пацієнтами".

За словами директора КП "Водгео" Ігоря Кугота, на ділянці можна було б поремонтувати водопровід за день, але ситуація ускладнюється тим, що вік трубопроводу, що знаходиться на цій ділянці, — 70 років. Він потребує заміни протяжністю в кілометр.

"Трубу, що необхідна для ремонту, привезуть завтра вранці. І сподіваємося що за 3-5 днів впораємося з ремонтом. Наразі 12 тисяч абонентів без водопостачання. Це приблизно 45% абонентів".

Один із ракетних ударів 15 серпня прийшовся по подвір'ю однієї з лікарень. Влучання відбулося біля того корпусу, де не було пацієнтів.

Як розповіла у коментарі "Суспільному" директорка медичного закладу Ірина Косенкова, влучили у стаціонарне відділення, де на момент обстрілу не було пацієнтів.

"Це був лікувальний корпус. Тут пацієнти перебувають на стаціонарі певний термін лікування, який визначений протоколами. Я не була свідком вибуху. О пів на п'яту ранку мені зателефонував черговий лікар та повідомив про подію, яка сталась. Після цього я зібралась і приїхала. Це великі збитки. Складаємо акти, оцінюємо наші збитки", — пояснила директорка.

З її слів, пацієнти лікарні потребують постійного лікування:

"Ці пацієнти потребують лікування незважаючи ні на що. А зважаючи на те, що є війна в країні, то ментальне здоров’я зараз дуже важливе і ми маємо надавати цю допомогу".

Що відомо про ракетний удар по Смілі 15 серпня

По території Черкащини вранці 15 серпня російська армія завдала ракетних ударів. Поцілили по територіях медзакладу та приватного підприємства у Смілі, повідомив керівник ОВА Ігор Табурець. Зі слів посадовця, постраждалих немає. Пошкоджений водопровід та теплотраса.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100