реклама

реклама

Сьогодні разом із головою НСЗУ Національна служба здоров'я України Наталією Гусак начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець зустрівся з очільниками тергромад Черкащини. Саме місцева влада – як засновник – може ефективно контролювати менеджмент медзакладів і те, як він розпоряджається отриманими коштами від НСЗУ.

«Як це робити – наші лідери громад отримали чіткі інструменти. Аналітичні панелі НСЗУ є у вільному доступі. І тоді значно поменшає питань, приміром, чому в одній лікарні пацієнти отримують послуги безоплатно, а в іншій – ні.

367488960_284987240812213_7163084829574549904_n

Ще одна важлива тема для обговорення – реалізація державної програми «Доступні ліки». Із початку її дії в нашій області виписано понад 2 млн електронних рецептів на лікарські засоби (на отримання їх безоплатно чи з невеликою доплатою). Розширення мережі аптек-учасниць програми, особливо в сільській місцевості, – важливий напрям для роботи лідерів громад. Кожен житель, який потребує ліків, повинен знати про таку можливість та мати змогу отримати їх за програмою реімбурсації недалеко від дому. Це – пріоритет!

Як і розвиток реабілітаційних спроможностей. Така послуга включена до Програми медичних гарантій. Це означає, що її вартість, замість пацієнта, оплачує НСЗУ закладам, із якими укладено договори. На сьогодні в області маємо таких уже 9», - пише очільник області в ФБ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Алё! 21.08.2023 22:18
Там он чергову святу трійцю конкуренти злили на $3000 хабаря: - отця з ТЦК, сина - з медичної установи та святого духа-посередника, який як білочка з одного відомого ясеня, ганяв між цими двома в якості інтерфейсу. Почуємо ми тепер хоч щось від начальника ОВА?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100