реклама

реклама

Інтелігенція ревниво сприймає будь-які зміни музейних експозицій

Інтелігенція ревниво сприймає будь-які зміни музейних експозицій

Завтра, 30 листопада, група письменників, а також викладачів з Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького збираються йти до обласного краєзнавчого музею, щоб з’ясувати, чи справді з експозицій музею зникає інформація про людей, без яких важко уявити культурно-історичні процеси українського національного відродження першої половини ХХ століття. Про це «Прочерку» повідомив професор університету Володимир Поліщук.

– У п’ятницю і у понеділок експозиція музею закрита. Тож ітимемо туди у вівторок, щоб серйозно вивчити це питання, – сказав пан Володимир.

У той же час екс-заступник губернатора Анатолій Чабан, який завідував в області гуманітарною сферою, у коментарі «Прочерку» зазначив:

– Уперше про те, що в експозиційних залах музею нібито прибирають інформацію про українських патріотів, я почув із ЗМІ. Думаю, що сталося просто якесь непорозуміння. Хто-хто, а я б знав про це, якби велася якась цілеспрямована лінія щодо певних діячів, чи давалися б якісь вказівки. Нічого такого немає, – запевнив він.

– Про конкретну ситуацію саме у цьому музеї не знаю. Але знаю про всеукраїнську ситуацію: сьогодні в Україні національна пам'ять перекреслюється і пам'ять про тих людей, які боролися суто за українську державу (а не за Радянський Союз), викидається на смітник, – говорить Голова Черкаської обласної організації «ВО «Свобода»Тетяна Чорномаз. – Хоча я не применшую значення тих людей, які в складі радянських військ воювали у Другій світовій війні проти німецької навали. Люди змушені були воювати і вони теж проявляли героїзм. Що ж до Черкаського краєзнавчого музею, то я дам доручення нашим черкаським активістам розібратися в ситуації. Думаю, що музейних працівників могли змушувати до певних дій, бо самі б вони цього не робили. Я знаю там багатьох людей. І це хороші люди.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100