реклама

реклама

Нове відділення лазерної та естетичної медицини, що в Міській поліклініці №5, зможе приймати пацієнтів уже з понеділка. Протягом дня тут планують оперувати по 20-30 осіб.

– Якщо складна операція, то 2-3 людини. Якщо якісь дрібні втручання, то близько 20 осіб за день прийматимемо, – розповідає 29-річний завідувач відділення лазерної та естетичної медицини лікар-хурург Сергій Горошко.

Сергій Васильович каже: лікування лазером вже давно використовується у Європі, однак в Черкасах таке відділення – перше.


Апаратуру безкоштовно п’ятій лікарні надала черкаська фірма «Фотоніка плюс». Купити її у цього підприємства лікарні коштувало б 4-12 тисяч євро, а європейські аналоги коштують ще дорожче – 30-120 тисяч євро.

У відділенні встановили 3 хірургічні лазери та 5 терапевтичних. Працюватимуть тут хірург, судинний хірург, гінеколог, дерматолог та проктолог.

Тут зможуть лікувати хвороби шкіри, варикозну хворобу нижніх кінцівок, поліпи, папіломи, ерозію шийки матки, різні роди кісти та багато інших. Лікарі обіцяють: лікуватися можна буде не лише за направленням, а й просто прийшовши до лікарні.

Скільки коштуватиме кожна операція – поки невідомо. Однак завідувач відділення Сергій Горошко переконує: це буде значно дешевше, ніж в інших областях. Компенсовувати доведеться лише за витратні матеріали. Зараз розглядається варіант, щоб для черкащан операції були безкоштовними.

Перерізати стрічку на офіційне відкриття приїхав і міський голова Сергій Одарич.


– Думаю, це відділення багатьом і життя врятує, і здоров’я поверне… Це велика справа! Ми розраховуємо тривалий час надавати допомогу не лише жителям міста, але й жителям інших районів області. Якщо буде бажання і потреба, то навіть жителям інших міст! – розповідає Сергій Олегович.

Радіє відкриттю нового відділення і директор лікарні Микола Тарасов. Каже: сьогоднішнє відкриття є навіть символічним, адже цю лікарню добудували якраз 20 років тому.

– Ініціатором відкриття нового відділення постало життя. Подібні методи лікування вже повинні бути, – метафорично прокоментував Микола Володимирович.


За його словами, лікування лазером у лікарні і до сьогодні користувалось у них шаленим попитом. Із усіх пацієнтів за рік лікуються лазером близько 30%. Він переконаний: тепер бажаючих стане ще більше.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Оксана Колісник 11.11.2012 11:55
Виправте, будь-ласка, неточності. Де ж у нас міська лікарня №5? Як правильно називається центр? Якось несолідно виглядає...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Антон 10.11.2012 19:25
5-ой городской больницы, если я не ошибаюсь, вообще не существует. :-) А отделение открыли в 5-ой городской поликлинике ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100