За вагомий внесок у зміцнення обороноздатності, активну громадянську та волонтерську позицію секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов нагородив скандального черкаського забудовника Альберта Норченка.

Про це пише “18000”.

Власну нагороду Норченко отримав у День Державного прапора, 23 серпня, на одній із центральних площ Черкас разом з іншими особами, відзначеними нагородами напередодні Дня Незалежності. Серед нагороджених – військові, медики, освітяни та комунальники.

За інформацією “18000”, Норченко отримав нагороду за допомогу з ліквідацією наслідків дій ворога на Херсонщині, зокрема у відбудові будинків.

Норченко став відомий широкому загалу взимку цього року, коли афілійована з ним компанія вирубала понад гектар соснового лісу в одному з мікрорайонів Черкас. Там хотіли будувати таун-хауси. Вирубка Норченка обурила жителів міста та спричинила скандал у стінах міської ради. Мер Черкас називав забудовника, який це здійснив, “цинічним вандалом”, втім ім’я самого Норченка ніколи не називав.

Крім того, компанії афілійовані з Норчеком, серед найбільших боржників за сплату орендної плати за землю. Лише компанія “Райагробуд”, директором якої Норченка представляли під час нагородження, нині перебуває у стані припинення із боргом перед місцевим бюджетом у сумі понад 4 млн гривень. Водночас на ділянках, за які заборгувала компанія, вже завершена або ще триває житлова забудова іншими компаніями, пов’язаними з Норченком.

Під час скандалу довкола вирубки лісу у Дахнівці Норченко публічно заявляв, що активно допомагав військовим у перші дні повномасштабного вторгнення будівельними матеріалами і технікою.

реклама

Коментарі  

 
+23 #3 Дешево 27.08.2023 10:18
Хто ж подав кандидатуру Норченка на нагородження?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #2 Другий 27.08.2023 02:15
Усьо норма! Ліс вирізав, маю строй матеріал. Поділився з толяном на свідівок, і тішіна.купив трішки гвіздків, шіферу, хлопці попрацють і мені дадуть ще один орден.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 Алекс 27.08.2023 00:38
Медаль від мера за вирубку лісу?????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100