реклама

реклама

Одна із найгостріших проблем Канева - сміття. Особливо добре це видно пізньої осені, коли бруд не приховують ані трава, ані листя. Засмічені парки, вулиці, яри, набережна річки Дніпро... Місто фактично потопає у відходах. Силами комунальних служб із цим не впоратися, адже на місці прибраного сміття через день-два з'являється нове. Періодично на допомогу комунальникам виходять працівники державних установ, підприємств, школярі, студенти та просто небайдужі канівчани і під гаслами різних акцій зробити довкілля чистішим прибирають ділянки міста. До цього закликає й міська влада.Однак навіть такі масові прибирання не є результативними, пише «Дніпрова зірка».

У народі кажуть: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Розпочати варто з елементарного - збільшити кількість сміттєвих урн. Адже останніх дійсно бракує на вулицях міста.

Очікуючи автобуса, деякі чоловіки й жінки скорочують час із цигаркою в зубах. Забачивши автобуса, не задумуючись, кидають недопалок додолу. Прикро, якщо урна для сміття стоїть неподалік, але ж вона є не скрізь. Тож проблема №1 - відсутність контейнерів для сміття на автобусних зупинках. Зокрема, немає урни одразу при в'їзді до міста, на зупинці поблизу Канівського лісгоспу, немає її й далі - на зупинці по вулиці Київській, що навпроти філії Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, сміття ніде викинути й на зупинці по вулиці 1 Травня…

Ситуація не змінюється і тоді, коли їхати в бік Тарасової гори. Зокрема, туристам, які захочуть відвідати канівську святиню й здійснити це пішою ходою, доведеться зазнати певних незручностей. Зупинка «Школа №6» по вул.Шевченка - без урни, зупинки «Вулиця Ісковщина», «Вулиця Бессарабія», «Івана Підкови» - також без урн.

Недостатня кількість сміттєвих урн і в зонах відпочинку Канева та місцях культурно-історичного значення. Тут вони також у дефіциті.

Автор матеріалу пригадує здивування, коли прогулялася парком 50-річчя у Черкасах (Директором КП «Дирекція парків» є Олександр Радуцький). Потім те ж саме побачила у черкаському парку Перемоги. На території скверу розташовано безліч лавок, де люди можуть посидіти, відпочити. І біля кожної лавки з обох боків (!) стоять урни для сміття. Тобто людина навіть якби й хотіла викинути недопалок чи обгортку з-під морозива поза урною, то не зможе цього зробити - вона просто не вцілить.

Міста Канів і Фірзен (Німеччина) є побратимами й цього року відсвяткували 20 років дружніх стосунків. Президент Асоціації «Друзі Канева» з Фірзена Фріц Маєс є почесним громадянином нашого міста. Він часто відвідує Канів, завжди надає допомогу, відгукується на прохання. Можливо, варто у нього попросити подарувати в знак ювілейної дати канівчанам кілька десятків урн для сміття?..

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Дмитро 10.11.2012 10:26
НУ РАДУЦКИЙ ЗА ДЕНЬГИ ЧЕРКАЩАН ИХ УСТАНОВИЛ, ЭТО ЕГО ОБЯЗАННОСТЬ - ЧТО_ТО делать ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100