реклама

реклама

29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України. На Черкащині о 9 годині ранку відбудеться загальна хвилина мовчання. Про це повідомив начальник ОВА Ігор Табурець.

15

Як він зауважив, це не єдиний день у році, коли українці  віддають шану полеглим героям.

Але це особлива дата, коли маємо всі разом об’єднатися і зосередитися на вдячності та пам’яті про наших мужніх воїнів, які ціною свого життя виборювали незалежність і територіальну цілісність України, – наголосив Ігор Табурець.

Керманич області закликав доєднатися до хвилини мовчання всі колективи регіону. Зокрема, підприємств, установ і організацій, великі та нечисленні.

Хто в дорозі – призупиніться на хвилину, якщо це дозволяють ПДР, – звернувся до черкащан Ігор Табурець. – Пам’ять робить нас сильнішими!  Пам’ять про людей, чиї імена назавжди вписані в історію нашої боротьби.

Нагадаємо, День пам’яті започатковано в 2019 році. Саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100