Нещодавно головний державний санітарний лікар області, Генеральний директор Черкаського обласного ЦКПХ Володимир Папач, завідувачка відділу імунопрофілактики Центру Ірина Шуляренко разом із заступником начальника УОЗ Черкаської ОДА Тетяною Бондар та лікарем-імунологом дитячим Черкаської міської дитячої лікарні Інною Кімлик зустрілися із представниками Черкаської обласної Ради Християнських Церков.

372845466_265895052920746_4073497107409109688_n

Під час зустрічі учасники обговорили питання, пов’язані з епідеміологічною ситуацією в Україні та області, зокрема щодо вакцинокерованих інфекцій, ризики їх розповсюдження у зв’язку з недостатнім охопленням профілактичними щепленнями населення, у тому числі вірян, заходи профілактики інфекційних захворювань.

Головний державний санітарний лікар області Володимир Папач зазначив, що найдієвішим способом профілактики інфекційних захворювань є вакцинація, та наголосив, що сьогодні в умовах війни проблема невакцинованого населення – це фактично проблема державної безпеки:

«Тільки 95% охоплення щепленнями дітей убезпечить нас від спалахів, можливих масових захворювань. Наразі ж у Черкаській області показник охоплення щепленнями – 80-85%. Активізувалася низка хвороб, приміром, кір. Ця хвороба має циклічність, кожні п’ять років загострюється і дає спалахи. У нашій області такий спалах був у 2017-2019 роках. Тож сьогодні в області, як і в усій Україні, існують високі ризики повторного спалаху цієї небезпечної хвороби».

Учасники заходу висловили свої думки щодо імунізації, а також підкреслили важливість інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з метою формування свідомого позитивного ставлення у людей щодо необхідності проведення профілактичних щеплень.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Алекс 30.08.2023 09:55
І хто має відкат з вакцинації????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100