реклама

реклама

В Уманському національному університеті садівництва в лабораторії кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів відбулася «Дегустація вин».

Учасниками дегустаційної комісії стали студенти факультету лісового і садово-паркового господарства, повідомляють у прес-службі Уманського національного університету садівництва.

Професор анастасія Токар розповіла студентам, як правильно дегустувати вина, охарактеризувала дегустаційну шкалу оцінювання, запропонувала заповнити анкету учасника дегустації, після чого підбити підсумки. Дегустаційна оцінка за десятибальною шкалою включала: прозорість, забарвлення, смак, аромат, букет вина, загальна типовість.

Допомагала у проведенні дегустації викладач кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів Мар'яна Щербак, яка працює над кандидатською дисертацією у цьому напрямку і презентувала вино власної розробки «Полянське», яке виготовляється лише з двох сортів яблук «Айдаред» та «Спартан».

Вина виготовляють в лабораторії кафедри, заготовляючи плоди і ягоди, вирощені в навчально-науково-виробничому комплексі університету. До складу вин, що дегустувались, входили такі плоди та ягоди: яблука, груші, сливи, вишні, малина, суниця, аґрус, ожина, виноград.

Дегустацію проводили з восьми видів плодово-ягідних вин, виготовлених з сировини 2010 і 2011 років урожаю: «Аґрусове», «Піно Грім», «Уманське», «Софіївські зорі», «Полянське», «Мікадо», «Мускатний аромат», «Дивосад».

Для порівняння на дегустацію були представлені біле виноградне вино «Піно Грі», 2006 року врожаю, та червоне «Мікадо».

За висновками учасників дегустації, представлені зразки плодово-ягідних вин, розроблених в університеті, є достатньо конкурентоспроможними.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100