реклама

реклама

Упродовж останніх п’яти місяців до лікарень та аптек Херсонської, Одеської, Дніпропетровської, Черкаської, Донецької областей та АР Крим постачали фальсифікований медичний спирт, поки цю незаконну діяльність не припинили працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Херсонській області.

Підпільний цех з виготовлення медичного спирту облаштували троє херсонців на території ферми в одному з селищ Бериславського району. Перш ніж розпочати виробництво медичного спирту, зловмисники купили готові зразки продукції від визнаних заводів-виробників, ретельно їх вивчили, після чого замовили у кількох типографіях такі самі наклейки й рецепти, а також купили флакони, кришки, як у відомих заводів.

Зловмисники облаштували цех автоматизованою лінією розливу спирту у скляні флакони по 100 мл. Лише за годину виготовлялось 200-300 пляшок продукції. На виробництві працювало 10 чоловік з різних регіонів України, які мешкали у приміщенні цеху. Наймаючи вантажні автомобілі, зловмисники розвозили фальсифікат у різні області нашої держави, де оптом реалізовували аптечним складам та лікарням. При цьому херсонці пред’являли підроблені документи і сертифікати якості.

Працівники УДСБЕЗ провели 11 санкціонованих обшуків. І це лише на території Херсонської та Черкаської областей. У приміщенні ферми міліціонери вилучили близько 30 тонн готового для реалізації фальсифікованого спирту на суму більше 600 тисяч гривень, понад 4 мільйони пустих скляних флаконів по 100 мл, а також етикетки, кришки, підроблені сертифікати якості, інструкції із застосування спирту, лінію з розливу спирту та обладнання на суму 500 тисяч гривень.

Під час відрядження до Черкас на території оптової бази правоохоронці вилучили ще 46 тисяч скляних флаконів з фальсифікованим медичним спиртом, а також бухгалтерські документи.

Вилучену продукцію дослідили експерти з НДЕКЦ УМВС. За їхнім висновком зразки продукції не відповідають вимогам чинного державного стандарту на етиловий спирт. За словами начальника УМВС України в Херсонській області Валерія Літвіна, у фальсифікованому спирті була значно завищена концентрація сивушного масла та альдегідів, відчувався сторонній запах. Більш того, якщо з таких зразків виготовляти настойки та різні мікстури, це є небезпечним для життя і здоров’я людини. Особливо страждає від вживання фальсифікату головний мозок та центральна нервова система.

Нині порушено кримінальну справу за ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», інформує прес-служба МВС України. Санкція цієї статті передбачає штраф від п’ятисот до тисячі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-х років з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 н е б а й д у ж и й 12.11.2012 01:00
...це є небезпечним для життя і здоров’я людини. Особливо страждає від вживання фальсифікату головний мозок та центральна нервова система...
...ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України: санкція цієї статті передбачає штраф від п’ятисот до тисячі п’ятдесяти неоподатковуван их мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-х років з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення...
Боже мій, в якій страшній країні ми живемо, а хто відповість за отруєних людей???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100