реклама

реклама

Відтепер Черкаська обласна лікарня навчатиме персонал навичкам надання невідкладної допомоги, догляду за пацієнтом та проведенню ін’єкцій, а також якісному прибиранню з розмежуванням обовʼязків медичних та не медичних працівників.

Задля цього створили навчальну платформу безперервного професійного розвитку для медичних та фармацевтичних працівників за реєстраційним номером 1308, закупили необхідне обладнання та облаштували навчальну кімнату.

photo_2023-09-05_10-30-59

Проєкт вдалося реалізувати за фінансової підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді» у межах конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!».

Так, за словами заступниці медичного директора з медсестринства Черкаської обласної лікарні Наталії Труби проєкт «Організація сервісної служби в закладі охорони здоров’я» має дві складові: організувати клінінгову службу, яка працюватиме за принципом кольорового кодування та навчити персонал вищезгаданим навичкам. Все це дасть можливість якісніше надавати медичні послуги та запобігти перехресному інфікуванню.

- За фінансової підтримки Фонду «МХП-Громаді» закупили манекен зі звуковими сигналами для вивчення надання невідкладної допомоги і видалення чужорідного тіла з дихальних шляхів, манекен руки для внутрішньовенних ін’єкцій, кушетки оглядові та маніпуляційні столики. А також виконали ремонт кімнати для навчання,- розповіла Наталія Труба. – Обладнання для клінінгу лікарня придбала самостійно: дві підлогомийки, дві пральні машини, сушильний барабан, професійні візки для прибирання, текстиль (серветки) кольорового кодування.

Серветками кольорового кодування здійснюватиметься прибирання певних зон лікарні.

- Зелений колір серветки застосовуватиметься лише в операційних, маніпуляційних кабінетах ; синій – у зоні пацієнта (його ліжко, приліжкова тумбочка, стільчик); жовтий – умивальники та душові; червоний  – вбиральні.Тобто ми чітко розумітимемо, як персонал прибирає і зможемо уникнути помилок,- пояснила Наталія Вікторівна.

Директор Черкаської обласної лікарні Віталій Шило наголосив, що ідея організувати таку сервісну службу, яка б мала якісно новий підхід як до прибирання, так і до навчання молодшого медичного персоналу виникла давно.

- Приємно, що спільними зусиллями нам вдалося реалізувати цей проєкт. Спочатку плануємо навчити медперсонал нашої лікарні, а потім ділитися досвідом зі співробітниками інших закладів охорони здоров’я регіону,- зауважив Віталій Шило.

Сертифікат за реалізацію найкращої соціальної ініціативи в рамках конкурсу «Час діяти, Україно!» днями передав представникам лікарні менеджер з регіональних проєктів Благодійного фонду «МХП-Громаді» Микола Єфремцев. Він переконаний, що така ініціатива стане корисною для інших лікувальних закладів та загалом запровадить якісні зміни надання медичних послуг.

Навчання молодших медичних спеціалістів з медичною освітою вже стартувало. Проводить його згідно графіків сестра медична старша поліклініки Оксана Отрішко.

Заступниця медичного директора з медсестринства Черкаської обласної лікарні Наталія Труба підсумувала, що завдяки реалізації цього проєкту Черкаська обласна лікарня має право навчати весь персонал області, як медичний, так і не медичний, а також надавати сертифікати про проходження навчання.

Про це інформує сайт Черкаської обллікарні

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Юрій 22.10.2023 14:19
Трансформація в клін службу має сенс та практичне значення тільки після трансформації фінансування та не на фоні війни плюс підвищення кваліфікації персоналу за рахунок роботодавця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100