реклама

реклама

Черкаські школярі таки читають! Таку істину доводили в п'ятницю учні четвертих класів в будівлі обласної дитячої бібліотеки. Восьмеро фіналістів конкурсу «Словограй» боролися у знаннях творів та їх авторів.


Нагадаємо, у жовтні волонтери ГО «Книжковий маестро», студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького відвідали 16 шкіл, де перевіряли учнів четвертих класів на знання казок, оповідань, віршів та інших творів.

Цього разу у дитячій бібліотеці змагалися фіналісти, ті, хто, на думку організаторів, читають найбільше.

– Я щодня читаю, як мінімум, 40 сторінок. Дуже люблю пригоди, фантастику та детективи, – розповідає учень ЗОШ № 1 Максим Асонов. Читати хлопець почав ще з 5 років.

Школярі добре впоралися з поставленими завданнями: швидко впізнавали авторів, з легкістю знаходили найбільшу та найменшу книгу в бібліотеці, миттєво розпізнавали ребуси.


Хоча й не всіх українських письменників четвертокласникам вдалося відгадати. Зокрема, труднощі викликали фото Всеволода Нестайка та… нашого земляка Василя Симоненка.

Крім цікавих конкурсів, на дітлахів також чекали цікаві історії. Учням розповіли, як створюється книга та навіть заповідь читача.

– На жаль, донька не дуже часто читає. Хотілося б більше, однак навантаження в школі надто високе, крім цього, ми також ще займаємося танцями, тому часу трохи бракує. А взагалі читати вона любить! – каже мама учениці ЗОШ № 17 Корнієнко Ані Світлана Михайлівна. Її донька найбільше полюбляє поезію Ліни Костенко.

За словами волонтера ГО «Книжковий маестро» Анни Гай, попри те, що зібрати дітей для такого конкурсу – непросто, результат того вартий.

– Дуже радує, що дітки розумні. Усіх ми не можемо залучити, але хоча б тих, кого змогли, – це вже результат, – розповідає студентка 4-го курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування», волонтер ГО «Книжковий маестро» Анна Гай.


На переконання члена журі, черкаського письменника Івана Дубініна, кращі читачі – діти.

– Я пишу і для дорослих, і для дітей. У мене таке враження, що найкращі читачі та слухачі – це саме діти. Вони такі безпосередні, активні!.. Якщо це подано ось в такій цікавій формі, їм це цікаво. Треба з дитинства впроваджувати грайливі форми вивчення мови! – коментує Іван Іванович.

На сьогодні ГО «Книжковий маестро» готує вже новий конкурс для маленьких читців. За словами засновника громадської організації Людмили Фіть, наступного вівторка учні ЗОШ №31, №1 та №3 змагатимуться у конкурсі «Книжкові мандри». За умовами «батлу» діти вже читають книгу Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика».

– Це будуть цікаві запитання, пазли, розгадування ребусів та багато іншого, – розповіла викладач ЧНУ ім. Б. Хмельницького кафедри «Видавнича справа, редагування та теорії інформації», засновник МГО «Книжковий маестро» Людмила Фіть.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100