реклама

реклама

Провідні спортсмени та спортивні діячі Черкас смакували вчора картоплю фрі на всеукраїнській акції «День щастя» у «McDonald’s», інформує «Черкаський спорт».


Учора захисник БК «Черкаські Мавпи» Іван Кольєвіч встав раніше. Баскетболіст налаштовувався на участь у благодійній акції «День щастя» у «McDonald’s». Участь у ній хлопець брав вперше. Зізнається: хвилювався більше ніж перед деякими іграми, адже хотів не просто стати учасником, але й принести максимальну користь.

– Я думаю, що це дуже і дуже потрібна акція. У ній беруть участь відомі люди, аби на власному прикладі показати, як робляться добрі справи. Емоції лише найкращі. Хотілося, щоб була користь від нас. Хоча ми і займалися не своєю справою, проте старалися не гірше ніж на паркеті, – ділиться Іван Кольєвіч.

Окрім Івана Кольєвіча, участь у благодійній акції взяли ще п’ять гравців баскетбольного клубу: Данте Свонсон, Максим Пархоменко, Вінсент Хантер, Андрій Корочкін та Чарльз Томас. Зізнаються: хоча не є прихильниками фастфуду, проте вчора вирішили зробити виняток. Своїм прикладом баскетболісти вирішили ще раз довести, що не лише культурні, але й спортивні діячі міста регулярно роблять цінний вклад у низку благодійних акцій. Для цього баскетболісти наважилися змінити паркет та баскетбольний м’яч на касу в черкаському «McDonald’s». Протягом декількох годин гравці агітували покупців купувати спеціальну акційну символіку та фірмову картоплю фрі. Незвичайні продавці спричинили справжній ажіотаж серед черкащан. Завдяки спортсменам довжина черг перед касами росла щохвилини.


– Я думаю, що це дуже важливий соціальний проект. Хоча брав участь у ньому вперше, проте одразу адаптувався. Люди охоче купували в мене спеціальні долоньки та іншу символіку, таким чином роблячи внесок у «День щастя». Сам я також долучився. Скуштував картоплю фрі та придбав брелок на згадку, – розповів гравець БК «Черкаські Мавпи» Вінсент Хантер.

Уже традиційно учасниками «Дня щастя» у «McDonald’s» є представники БК «Черкаські Мавпи». Минулоріч гравці дублюючого складу «Черкаських мавп» взяли участь у благодійній акції і випробували свої сили як продавців у кафе.

Свій внесок у загальний «День щастя» завітала зробити і чемпіонка світу з гімнастики Ірина Краснянська. Спортсменка є регулярною учасницею низки благодійних акцій. Незважаючи на свою тендітність, вона абсолютно не поступалася по кількості проданої акційної символіки кремезним баскетболістам. Просто приголомшувала покупців своєю сонячною посмішкою та привітаннями.


– Після того, як закінчила кар’єру, я беру участь у цій акції. Ви знаєте, це дуже цікаво, це щось нове і ти бачиш людей, спілкуєшся з ними і щось їм пропонуєш. А на рівні підсвідомості розумієш, що зараз ти допомагаєш дітям. Хочеться заохотити якомога більше людей, зацікавити їх, щоб вони регулярно долучалися до таких акцій та допомагали дітям. І собі придбала чудовий брелок та почастувала картоплю фрі, – розповіла, стоячи за касою, Ірина Краснянська, чемпіонка світу, тренер КДЮСШ «Спартак».

За словами директора черкаського «McDonald’s» Ігора Шапошника, завдяки підтримці спортсменів закладу вдається зібрати чимало коштів та заохотити жителів міста долучатися до таких благодійних акцій.

– Акція «День Щастя» проводиться в Україні з 2002 року. За роки проведення цієї акції було зібрано 170 мільйонів доларів, за які вдалося придбати обладнання, яке ми передали лікарням у минулі роки. Це обладнання врятувало життя багатьох дітей. Лише за минулий рік нам вдалося зібрати 2 мільйони 710 тисяч гривень. Із кожним роком сума збільшується. І завдяки регулярній підтримці гравців «БК с та представників інших видів спорту Черкащини, нам вдається допомогти багатьом. Однак і сьогодні інструментів для надання першої невідкладної допомоги дітям українським лікарням вкрай не вистачає. Завдяки проведенню цьогорічної акції «День Щастя» ми плануємо спільно з нашими відвідувачами зібрати кошти та зробити свій внесок у вирішення цієї проблеми, – зазначив Ігор Шапошник.

Благодійна акція «День щастя» проводиться в Україні вже 11-ий рік поспіль. Цього року зібрані кошти будуть спрямовані на закупівлю реанімаційного обладнання для надання невідкладної медичної допомоги дітям для 27 лікарень України. Акція має на меті допомогти дитячим медичним закладам та розвинути культуру індивідуальної благодійності в Україні. «День Щастя» триватиме у всіх закладах «McDonald’s» протягом місяця з 1 по 30 листопада. Для того, щоб долучитися до збору коштів необхідно придбати спеціальну акційну символіку (паперові «долоньки» – 5 грн, брелоки – 19 грн, аудіо-диски з піснями з мультфільмів у виконанні українських зірок – 54 грн). 11 листопада учасники акції могли ще й придбати картоплю фрі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100