У Черкасах під стіни міської ради вранці 15 вересня прийшли люди з плакатами. Вони вимагали, аби гроші з бюджету йшли на необхідне для ЗСУ, не на "вкладання бруківки" по місту, пише Суспільне.

fcab4edc748aff39

"Ми вимагаємо, щоб влада доєднувалася до допомоги на ЗСУ та гроші з бюджету йшли на дрони і на машини для ЗСУ. Навіщо нам бруківка, якщо немає перемоги? Знаєте, в мене багато дітей, і от я думаю: одній моїй дитині не вистачає коштів на відпочинок в Туреччині, а іншій — на лікування. Як мама, на що я витрачу гроші? Звичайно, що не на поїздку в Туреччину. Гроші потрібно вкладати туди, де вони потрібніші", — розповіла одна з мітингувальниць черкащанка Євгенія Футоймас.

4303ac41e70e976b  

Черкащанка Ірина Ткаченко йшла повз, та призупинилася, бо вважає, що нині потрібно нагадувати владі, щоб активніше допомагали військовим:

"Я навіть не знаю, як культурними словами описати, як назвати ці витрати, які нині проводять. А коли надходять заявки від хлопців... От я сьогодні зустріла волонтерку, Ларису Семіз, вона тільки вчора повернулася з фронту, за свої кошти з донькою закуповують необхідне для військових, витрачають майже всю свою заробітну плату. До мене теж надходять запити від хлопців — турнікети їм повидавали, а вони погані, написала допис, хтось допоміг закупити, дякую цим людям. Вчора хлопці звернулися — їм треба тепловізор, а це великі кошти, знову відкрила збір. Відповідно чинного законодавства, міська рада не може закуповувати ті самі дрони, є зараз декілька законопроєктів, щоб дозволили міськрадам проводити такі закупівлі. Зараз будуть вирішувати питання, що можливо заберуть це ПДФО для військових з міських громад. На мою думку, це теж неправильно, бо якщо ми тут хоча б бачимо хто з військових звертається і по що, то коли видатки перейдуть в центральний орган, то там взагалі ніяк не відслідкуєш".

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 Андрей 16.09.2023 18:49
А скільки ж центральна влада витрачає на ЗСУ, що волонтери вимушені постійно збирати кошти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 Табурет 16.09.2023 07:30
Який вихлоп для головного ЧМРя з дронів? відкати не дадуть, гроші на вітер, а вони вже пораховані. А на бруківці легко 20-30-50% жінка супер-підприємець ще і в Сокирно у дворі викласти залишиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Перехожий 15.09.2023 20:02
З 1 жовтня, вже тих грошей не буде, ні на плитку ні на дрони. Піде все як не Шурмі то Розенблату.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Мотиль 15.09.2023 17:59
Подяка цим людям. Решта насєлєнія, як не крути, не заслуговує на мирне небо ціною чужих життів. Як не крути, байдужі хробаки мають оберігати себе самостійно,особ ливо ті що поки сидять в держустановах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+33 #2 Макуха 15.09.2023 14:26
А Толя "слухає та їсть"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Узок круг этих людей 15.09.2023 12:48
Страшно далёк от них нарід" (С)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100