Черкаський ресторан «Чайка» брав участь у телевізійному шоу «На ножах». Шеф-кухар Арам Мнацаканов розкритикував роботу закладу. Запропонував змінити меню, інтер’єр та ставлення персоналу до клієнтів. «Газета по-українськи» перевірила, чи прижилися зміни в закладі.

У понеділок о 18.40 біля ресторану припаркований єдиний автомобіль – «москвич». Заходимо у бокові двері. У першому залі жодного відвідувача. Офіціантка Ольга приносить меню з двох аркушів. Одне підклеєне скотчем. За рекомендацією шеф-кухаря, тут мали з’явитися стильні серветки на столах та живі квіти. Але лежать тільки білі паперові серветки. Арам зняв м’які чохли й лишив голі дерев’яні лавки. Проте власники надали ресторану попереднього вигляду.

Із семи нових страв, лише біля грузинського супу-харчо ручкою зазначено «нет».

– І до літа його точно не буде. Цю страву замовляють рідко, багато доводиться просто викидати, тому вирішили взагалі не готувати, – пояснює Ольга.

Просимо щось порадити з їжі.

– Є меню – вибирайте: салати, м’ясо, картопля, риба. З Арамових страв у нас є все.

– А що таке чашушулі з телятини? – запитуємо.

– Це смажена телятина під горіховим соусом подана на кеци. Кеца – це глиняна сковорідка, – пояснює Ольга. – Хачапурі – це як піца, з м’ясом або сиром. Візьміть хачапурі й один шашлик на двох. Думаю, ви наїстеся, – радить.

Замовлення чекаємо близько 15 хв. Офіціантка приносить рекламний журнал «Дерзкая жизнь» та столові прибори на чотирьох осіб. Ваза з приборами у двох місцях надщерблена.

– Людей у нас небагато в будні. На вихідних більше приходить, – додає Ольга.

У сусідньому залі, де облаштували місце для танців, зайнято два столи. За першим сидять двоє дівчат. Одна п’є пиво, друга – вишневий сік.

– Ми сюди ходили до Арама, будемо ходити і після. Буваю тут п’ять років. Коли збираємося з подружками, то тільки сюди – пприміщення класне, потанцювати можна, музиканти шикарні, – говорить 25-річна Олена Грицай, струшує попіл із цигарки. – На скільки я знаю, інтер’єр міняли в першому залі, а тут нічого не робили. Головне, шо кухня як була добра, так і залишилася. Шашлики чудові, особливо по-грузінськи. Салати також добрі. Я люблю курку з ананасом. О, після телешоу почали по-іншому хачапурі робити. Ми куштували: що ті, що ті смачні. Раніше було листкове тісто, а зараз якесь друге.

– А пам'ятаєш, у минулому році новорічні вечірки проводили. Ми ще й на стриптиз чоловічий потрапили. Замовили собі поїсти, а тут раз – і мужчинка, – розповідає 29-річна подруга Олена Сидорова.

За крайнім столом у кутку Лідія Клименко святкує 53-річчя.

– Ми в «Чайку» ходимо мінімум вісім разів на рік. Усі сімейні свята тут проводимо, – говорить її невістка 32-річна Оксана Клименко. – Після телешоу ресторан змінився в кращий бік. Їжа стала смачнішою. Раніше якщо розбивався стакан, то доводилося платити великі суми. Але посуд бився скоріше з тієї причини, що його прибирали невчасно. Зараз змінилося ставлення офіціанток. Швидко прибирають посуд. Раніше навіть вазу для квітів не давали, все стояло у відрах. А зараз, як бачите, – показує рукою на стіл, де стоїть букет рожевих троянд.

– Колектив став дружніший. Коли подивилися на все збоку, то трохи змінилося ставлення одне до одного, – каже 21-річний бармен Олександра Дивнич. – З’явилися нові страви. Після програми поставили нового шеф-кухаря, але зараз повернули старого. Часто приходять спеціально до нас. Кажуть: «Ось ми дивилися по телевізору, хотіли б скуштувати».

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Шухевич 13.11.2012 20:03
Цитую Шухевич:
Власник ресторану *************** *************** з великої дороги.Перед ним були власниками сім"я азербайджанців.Він змусим їх переоформити на себе ресторан.Вони змушені були втекти до Турції,бо *************** *.Зараз рестораном керує його дочка,але дівчина не знає,що цей заклад проклятий ........................

А прізвище власника ресторану чому закрив адмін Ремарки ? Чи може боїтеся ? Як прізвища Тулуб,Губський, Бобов,Одарич,то вказуєте,................От Вам і демократія...
---------------------------------------------------
Адмін: ми не Ремарка...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Шухевич 13.11.2012 19:53
Власник ресторану *************** *************** з великої дороги.Перед ним були власниками сім"я азербайджанців.Він змусим їх переоформити на себе ресторан.Вони змушені були втекти до Турції,бо *************** *.Зараз рестораном керує його дочка,але дівчина не знає,що цей заклад проклятий ........................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Пивовар 13.11.2012 15:21
Цитую Василь:
лапша на вуха лохторату...

Вася, вибори скінчилися, стаття зовсім не про це. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Василь 13.11.2012 11:45
лапша на вуха лохторату...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100