реклама Делікат

Упродовж 22-23 вересня лікарі-урологи України спостерігали за «прямими ефірами» паралельно з двох черкаських операційних.

IMG_20230922_200756

Програма передбачала детальний аналіз, коментування та розбір пацієнтів, під час якого можна дізнатися: чому саме такі методи хірургічного лікування були застосовані, як відбувається реабілітація після операції.

Захід присвячений 30-річчю Черкаського обласного центру онкоурології.

IMG_20230922_201438

Завідувач відділу урології Клінічного центру онкології Роман Морару-Бурлеску розповів, що цього разу вирішили поділити онкологічні операції і лікування сечокам'яних хвороб, оскільки обласна лікарня має більше досвіду у цьому питанні. Вони ж забрали на себе неврологічну частину.

– Це дасть нам можливість розділити та збільшити кількість хірургічних втручань і збільшити кількість глядачів, бо досить цікаво переключатися між різними видами операцій. На сьогоднішній день ми охопили всю урологію, об'єднали потужні сили двох лікарень, такого ще не було, – сказав Роман Морару-Бурлеску.

Директор Черкаської обласної лікарні Віталій Шило підтвердив, що обласній лікарні відведена секція сечокам'яної хвороби. Він запевнив, що колеги побачили одночасно найскладніше та найцікавіше.

IMG_20230922_200940

Директор Інституту урології ім. Академіка О.Ф. Возіанова Сергій Возіанов розповів, що його сподівання від третьої академії – найкращі:

– Це вже третє зібрання, вдруге ми приїжджаємо до Черкащини, досягнення відділень просто вражають. Інтерес у колег надзвичайний, усі не вмістилися б у приміщення, де ми знаходимося.

За словами директора клінічного центру онкології Віктора Парамонова, кожне кваліфіковане урологічне втручання, або лікування, продовжує чоловіку життя на 10, 15, 20 років, до того ж успішного життя.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100