Серед травмованих після ракетного удару у Черкасах станом на 28 вересня трьох виписали, ще четверо — на лікарняних ліжках. Протягом тижня медики надають допомогу людям із переломами, опіками, травмами голови, кінцівок та обличчя.

75653cb208a1a962

Про це розповів директор медзакладу, де перебувають пацієнти, Олександр Федорук, пише Суспільне.

Те, що лишився живим не вірить і досі. 37-річного Юрія дістали з-під завалів та вогню. Він один із травмованих після ракетного удару. До Черкас разом із друзями приїхав напередодні ввечері зі Львова. Останнє, що пам’ятає, як лягли спати опівночі:

"Ми ночували на третьому поверсі. А опинилися на першому. Я прокинувся вже на першому поверсі готелю в цих руїнах. Я не знаю чого, не від шуму, нічого – просто прокинувся. Не міг довгий ще час зрозуміти, що відбувається, де я є. Від удару, напевно".

Кілька хвилин Юрій приходив до тями. Тоді будівлю почало охоплювати полум’я.

"Я прийшов до тями, я зрозумів, що я не можу ходити, бо в мене зламаний хребет. Я почув, що є пожежа, потекла вода – вони почали гасити. Потекла по мені. Я почав кричати, щоб нас по звуку знайшли".

На підмогу прийшли рятувальники:

"Я не міг довгий ще час згадати, де я, в якому місті, з ким я тут знаходився".

Опісля Юрій пам’ятає лиш сирени швидкої. У лікарні чоловік – тиждень. До нового режиму тут вже адаптувався:

"Звик до режиму лікарняного, тут добре годують, доглядають, цікавляться різні люди, волонтери, місцеві жителі моєю долею".

Лікарі динамікою лікування чоловіка задоволені, каже виконувач обов’язків завідувача нейрохірургічного відділення Станіслав Новіков.

bc190340e9eb4de5

В. о. відділення нейрохірургії Станіслав Новіков розповів, що у пацієнта є позитивна динаміка, і сподівається, що все буде добре:

"Потрапив до нас у тяжкому стані, у нього виявили перелом хребта, перелом відростків хребта. На даний час стан пацієнта оцінюється, як тяжкий. Але стабільний. Відмічається позитивна динаміка у даного пацієнта. Ми сподіваємося, що все буде добре".

Згодом чоловіка мають перевести до столичної лікарні. Попереду у нього не тижні, а місяці відновлення, додав Станіслав Новіков:

"Після такої тяжкої хребетної травми, відновлення десь приблизно до двох місяців".

Нині травмованих від ракетного удару по Черкасах лікують у двох відділеннях – нейрохірургічному та травматологічному, додає головний лікар медзакладу Олександр Федорук.

Директор лікарні Олександр Федорук розповів, що пацієнти ідуть на одужання.

"Поступило на лікування сім пацієнтів, на сьогодні на лікуванні залишаються чотири пацієнти. Їхній стан стабільний. Вони продовжують лікування, перспектива на одужання гарна".

Юрій подякував за підтримку всім небайдужим. Він постійно на зв’язку з друзями.

"Один тут лежить, у нього складніший стан. А двоє вже вдома".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100