Днями на Свято-Варваринській церкві у Чорнобаї встановили купол і хрест.



Півтора місяця купол виготовляли безпосередньо біля храму, а хрест, висотою 3 метри, – у Черкаському науково-виробничому підприємстві «Лад».

Прихожани чекали цієї події з нетерпінням, адже будівництво храму триває вже майже десятиліття. Процесом встановлення купола і хреста керував Митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Перед початком робіт Владика Софроній освятив та благословив будівельників. Прихожани ж почали молитися Богу, аби він допоміг будівельникам успішно справитися з роботою.


Підтримку у зведенні купола і хреста надали чорнобаївцям благодійники ПП «Імперіал плюс», «Сладосвіт» та ПСП «Нива». А підйомний кран виділило ПАТ «Азот». За небайдужість до святої справи цього дня благодійників нагородили орденом Святого преподобного мученика Макарія.

За словами Благочинного Чорнобаївського району протоієрея Іоанна, купол – це головне в храмі, але далеко не останнє, що ще необхідно зробити.

– Встановленню купола і хреста радісно аплодували всі прихожани, – розповідає святий отець. – Тепер щоранку і дорослих, і маленьких чорнобаївців зустрічатиме золотим сяйвом купол і хрест. А це для людей – знак спокою і радості, бо є маленька святиня, до якої ми можемо звернути свої молитви.

Далі батюшка поділився своїми планами на майбутнє: це встановлення вікон і дверей та облаштування покрівельної частини храму. Посприяв у виділенні коштів на ці потреби народний депутат Володимир Зубик. Зокрема, за його ініціативи благодійний фонд виділив на церкву понад 400 тис. грн. Тож навесні розпочнуться нові будівельні роботи.

реклама

Коментарі  

 
+14 #1 ДЖОН 14.11.2012 13:14
Батюшка молодец. 5 лет стройки такого обекта (видео http://www.youtube.com/watch?v=MM0baNIPpvg&feature=youtu.be) на средства прихода єто подвиг в наше время.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100