Прокуратура Черкаської області із залученням контролюючих органів перевірила додержання вимог законодавства щодо медико-санітарного та матеріально-побутового забезпечення організації лікування осіб, взятих під варту, та засуджених в установах Державної пенітенціарної служби в області.

Встановлено, що службовими особами зазначених установ порушено вимоги Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», а саме: не забезпечено осіб, які взяті під варту, та засуджених побутовими умовами, які відповідають правилам санітарії і гігієни, не здійснено належного контролю за станом та терміном експлуатації медичного обладнання.

Крім того, в окремих медичних закладах виправних колоній адміністрацією скорочено посади лікаря-рентгенолога та рентген-лаборантів, що негативно вплинуло на діагностичну роботу, своєчасне обстеження та виявлення випадків захворювання на активний туберкульоз у засуджених.

За результатами проведених перевірок, на усунення виявлених порушень закону прокуратурою області внесено подання на адресу начальника Управління Державної пенітенціарної служби в Черкаській області, інформує прес-служба установи.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100