ЗСУ мають потенціал звільнення Бахмута і подальшого просування в бік Кліщіївки і Андріївки з метою остаточного перерізання комунікацій і логістичних шляхів ворога, заявив генерал армії у відставці, екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України з Черкащини Микола Маломуж, пише glavred.net

Він пояснив, що російське угруповання не зможе втриматися без підкріплення і зовнішніх резервів, тому окупанти перекидають військо і техніку з Росії у напрямку Куп'янськ – Сватове – Лиман та на Бахмутський напрямок.

"Росія кидає ще туди близько двох бригад, кілька полків, в тому числі ПДВ. А також вагнерівців, що діють у збройних силах Росії, як приватні військові кампанії, щоб зменшити наші наступальні операції і не допустити звільнення Бахмута", – зазначив екс-керівник СЗР

Другим напрямком для удару ЗСУ він назвав південь в напрямку Токмака і пояснив, що зупинка основного залізничного сполучення перекриють 2/3 поставок техніки, озброєння і резервів росіянам на запорізькому напрямку.

"Це фактично перекриття всіх комунікацій зі Сходом і далі продовження руху аж до моря. І це передумова до стратегічної наступальної операції на півдні", – упевнений співрозмовник.

При цьому Маломуж не виключив, що Сили оборони можуть завдати ударів з різних сторін: з боку Роботиного і згодом з переходом в напрямку Бердянська і Мелітополя, а також Херсонського напрямку, що означатиме ймовірне оточення ворога і рух до Криму під час осінньо-зимового наступу.

реклама

Коментарі  

 
-5 #2 СОЛДАТ 10.10.2023 21:23
Цей "ікспєрд" з минулим офіцера КДБ і освітою юриста розбирається в подіях на фронті приблизно так само як і люся арестович.Сидів би вже мовчки "стратег". :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Pravda 10.10.2023 16:35
Дай Боже нашому теляткові та Вовка зʼїсти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100