Державні фінансові аудити, ревізії, перевірки закупівель, моніторинги та участь спеціалістів у досудових розслідуваннях, - цим займається Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, інформує начальниця установи Тетяна Велько на сьогоднішній прес-конференції.

Але немає такого підходу, що можна прийти і когось перевірити. Перевірка закупівель – єдиний захід, про який не повідомляється контрольний об’єкт і цей захід нічим не відрізняється від ревізії, але перевіряється лише одне питання – виконання конкретного договору за результатами конкретної закупівлі, пояснила фахівець.

P1022245 1

Ревізорський склад управління – 36 осіб. Є вакансії, бо дехто виїхав в безпечні місця, когось мобілізували. Тож є вакансії.

Є електронна система, в яку вводяться і фінансова звітність, і напрацювання змі, і виступи публічних осіб. Потім все перевіряється на предмет достовірності. Працівники з усіх управлінь залучаються для проведення перехресних контрольних заходів.

– Якщо ви стежите за подіями в області, то помічали, що відбувався аудит бюджету міста Черкаси. І залучені були фахівці з інших регіонів, - зауважила Тетяна Велько.

Вона запевнила, що в установи є тісна співпраця з правоохоронними органами. І ось за дев’ять місяців цього року контролю підлягало більше 2 тисяч підконтрольних об’єктів, які використовують комунальні чи бюджетні ресурси. Цьогоріч було вже проведено: 27 ревізій, 12 перевірок закупівель, 6 аудитів, 258 моніторингів. За результатами встановлено 191 млн грн фінансових порушень, що призвели до втрат.

– Цифра велика. До правоохоронних органів передано 33 матеріали ревізій, розпочато 14 досудових розслідувань, вручено 17 письмових повідомлень про підозру, до адмінвідповідальності притягнено 67 осіб, за результатами роботи звільнено з посад 4 особи, – сказала фахівець.

Дії керівників призвели до упущеної вигоди, до непродуктивних втрат на 312 млн грн.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #2 Jamel 25.10.2023 17:28
Я сьогодні серфив в Інтернеті більше 3 годин,
але жодної цікавої статті, схожої до вашої, я так і не знайшов.

А це досить важливо для мене. Особисто на мій погляд, якщо всі
веб-майстри та блогери будуть створювати хороший контент,
як і ви, internet буде набагато кориснішим, ніж будь-коли раніше.

Тому я не зміг встояти від коментарю.
Надзвичайно добре написано!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Kira 13.10.2023 10:43
Даний захоплюючий та пізнавальний текст спрямований на розширення нашого розумового уявлення
різноплемінних сторін існування.
Він навчає нас замислюватися,
ставити запитання, аналізувати, а також відкривати взаємозв'язки там, де ми їх
до цього не помічали. Даний виклад спонукає до глибоких думок та розмірковувань, що завжди є вагомим приносом у особисте пізнання світу
навколо нас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100