Співробітники відділу боротьби з незаконним заволодінням автотранспортом управління карного розшуку столичної міліції успішно завершили операцію із знешкодження організованої групи зловмисників, які протягом останніх трьох місяців займалися викраденням іномарок престижних моделей на території Києва. Група «спеціалізувалася» на викраденні лише автомобілей BMW, Х-5 та Х-6 моделей.

Організатором групи був 41-річний житель Київської області. 36-річний житель Черкас виконував роль активного помічника та займався збутом викрадених «іксів». Дворічні машини, вартістю 70-90 тисяч доларів США, пропонувалися охочим лише за 30-40 тисяч.

Цікаво, що всі машини були обладнані чисельними протиугінними пристроями – від звукової сигналізації із зворотнім зв’язком до надзвичайних різних механічних «локів». Заводи-виробники запевняли покупців, що такі пристрої останніх розробок не зможуть подолати ніякі крадії. Але виявилося, що українські «кулібіни» доволі швидко знайшли підхід до західних див.

Наразі встановлено, що протягом вересня-листопада злодії поцупили п’ять Х-5 та один Х-6. Три викрадення скоєні в Печерському районі та по одному – у Дніпровському, Солом’янському та Шевченківському районах Києва. Усі машини викрадали в темний час доби з неохоронюваних парковок з-під будинків власників. Крадені машини стояли в одному з гаражних кооперативів на території Броварів під Києвом.

Проти затриманих порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу «Незаконне заволодіння автотранспортом». У викрадачів вже вилучено три з шести викрадених «іксів». Крім машин, вилучено електронні пристрої для сканування кодів автосигналізації та відкривання дверей й спеціальні пристрої для декодування імобілайзерів та перепрошивки блоків управління двигунами.

Аби відповісти на більшість запитань, слідством призначено низку експертиз. З’ясовуються джерела виготовлення документів та номерів на авто. Підозрюваним обирається міра запобіжного заходу. Вони перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів. Триває слідство, інформує прес-служба МВС України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100