Черкаська обласна організація ліквідаторів-інвалідів, потерпілих «Чорнобильський набат» написала відкритого листа до Президента України Віктора Януковича, де просить «покласти край нівелюванню високих звань і нагород в Україні, якими мають відзначатися дійсно заслужені і поважні люди».

Зокрема, як ідеться в листі, на засіданні Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» було винесено питання та прийнято рішення про направлення клопотання на ім’я Президента України про присвоєння керівнику цієї організації Юрію Андрєєву звання «Героя України». А також – про чергові нагороди ще низці функціонерів організації. Черкаські чорнобильці скаржаться на те, що за останні роки «Ю. Б. Андрєєв веде цілеспрямовану роботу по розвалу найбільшої в Україні громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», в якій до недавнього часу перебувала більшість чорнобильців України».

Також, як наголошується у листі, робота центрального керівництва організації зводиться до того, що воно «спрямовує клопотання про нагородження державними званнями та орденами керівників центрального органу та керівників низових ланок і осередків цієї організації, які нібито вчинили геройські поступки під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». І, мовляв, на меті керівництва організації – лише корисливі мотиви – отримати завдяки відзнакам і нагородам добавки до своїх пенсій. Тут у листі згадується і керівник Черкаського обласного осередку «Союз Чорнобиль України» Володимир Болтенков, якого двічі нагороджували орденом «За заслуги» 3 і 2 ступеня.

«Виникає справедливе запитання, які заслуги можна мати в мирний час громадському працівнику, щоб двічі удостоюватися таких високих звань? Більше того, сьогодні виникають великі сумніви щодо безпосередньої участі В. Болтенкова в роботах, пов’язаних з ліквідацією наслідків на Чорнобильській АЕС», – ідеться в листі. Як доказ чорнобильці докладають навіть архівну довідку Болтенкова. І просять Президента не роздавати звання «за великі заслуги у справі соціального захисту осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи», бо це формулювання є «блюзнірським».

 

 


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Микола 15.11.2012 12:02
100% підтримую! За що Героя...за те що займає посаду? Так це кожному трактоисту треба давати Греоя України. Вони хоть пашуть... а цей крісло просижує? За те, що гуманітрну допомогу на хворих та дітей віддають своїм шісткам?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100