реклама

реклама

Упродовж двох тижнів жовтня в області зареєстровано 10 тисяч 430 випадків захворювання на грип та ГРВІ. Це на вісім відсотків менше, ніж у минулому році. Серед тих, хто захворів, переважають діти віком до 17 років.

Про це повідомив під час брифінгу головний державний санітарний лікар області Володимир Папач.

IMG_20231017_142117

На 0,2 відсотки перевищив норму показник загальної захворюваності на грип та ГРВІ.

– Загострюється ситуація і з COVID-19. У попередні місяці ми реєстрували до 50 таких випадків за тиждень, з двадцять п'ятого вересня їх стало більше 330, – сказав Володимир Папач.

За його словами, за перший тиждень жовтня поточного року зареєстровано 3 смертельних випадки від COVID-19. Усі дорослі, вікова категорія двох померлих – 65+ років.

– Найефективнішим способом захистити себе від недуг є вакцинація, або профілактичні щеплення, – наголосив лікар.

Володимир Папач додав, що на Черкащині планово щеплено 66-70% цільових груп:

– Загалом, згідно з Національним календарем, передбачені безкоштовні обов'язкові щеплення від 10 інфекційних захворювань. Усі вакцини на сьогодні наявні. Показники охоплення плановими щепленнями населення нашої області на належному рівні.

Він також нагадав, що, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», усі нещеплені, згідно з Національним календарем діти, не повинні відвідувати організовані дитячі колективи.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100