Антимонопольний комітет України рекомендував 30 найбільшим птахофабрикам та основним торговельним мережам утриматися від встановлення економічно необґрунтованих оптово-відпускних цін на яйця курячі. Про це йдеться на офіційному сайті АМКУ.

Відповідні рекомендації надано підприємствам-виробникам, які входять до груп «Авангард» (в тому числі і птахофабрика «Перше травня», що в с. Хутори Черкаського району, – ред.), «Овостар Юніон» та «Інтер-Запоріжжя», що є основними учасниками ринку курячих яєць, а також – підприємствам роздрібної торгівлі: ТОВ «Фудмаркет», ТОВ «ЕКО», ТОВ «Метро Кеш енд Керрі - Україна», ПАТ «Фуршет», ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет», ЗАТ«Фоззі груп» (супермаркети «Сільпо», – ред.), ТОВ «ПАККО-Холдинг», ПІІ «Білла Україна» та ТОВ «АТБ – маркет».

Так, протягом серпня-вересня 2012 року оптово-відпускні ціни на яйця курячі зросли майже на 22 %.

Аналіз економічної ситуації на ринку яєць курячих у серпні 2012 року показав відсутність об’єктивних економічних причин, які могли б обумовити суттєве зростання цін на яйця курячі.

Про результати розгляду рекомендацій компанії мають повідомити Комітет у місячний строк.

Разом з цим, Комітет доручив своїм територіальним відділенням надати аналогічні рекомендації виробникам та торговельним мережам, що працюють на регіональних ринках та не ввійшли в список вищезазначених суб’єктів господарювання.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100