99-річна Варвара Федотівна Любченко прийшла сьогодні до Черкаського міськвиконкому отримати звання «Мати-героїня». Мама п’ятьох дітей (двох хлопчиків та трьох дівчаток) пережила війну та скрутні часи. Усі її діти – корінні черкащани. Щоправда, на вручення підтримати її прийшло лише двоє доньок: інші вже пішли з життя.


Про секрет довголіття мами її донька Людмила Василівна говорить:

– Наша мама – справжній санітар у їжі. Кислого, солоного не їсть. М’ясо їсть дуже рідко. В основному – борщ, – розповіла Людмила Грідіна.

Загалом же цього дня за дорученням Президента України Віктора Януковича було передбачено удостоїти званням «Мати-героїня» 28 жінок, однак троє мам до урочистої миті не дожили.

Вручали нагрудні значки та ордени мамам секретар міськради Віктор Горкун та директор департаменту соцполітики Валерій Вишиваний.

– Я ніколи не задумувався, але я теж п’ята дитина у сім’ї! Знаю, які завжди міцні стосунки у таких родинах, – зазначив Віктор Горкун.

Після присвоєння звання усі матері-героїні отримають одноразову винагороду у розмірі 10 прожиткових мінімум, а саме 10 730 грн.

Наразі в Черкасах проживає більше 150 мам-героїнь.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 людмила 15.11.2012 13:42
тільки ж героям України величезні пільги ще дають яких і в світі більше ні у кого нема а матерям тільки значок і добавка до пенсії 100гривень...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Женя 15.11.2012 12:48
Йой, і одну гвоздичку Оо комусь "герой України" наліво направо роздають, а тут.... і одну гвоздичку( а соромно не було вручати цей величезний "букет"??????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100