Почесні відзнаки «Захисник України – Герой Черкас» вручили сім'ям військових, які загинули від російської агресії 2022-2023 року. Це третя церемонія, минулоріч нагородження відбувалося двічі: в листопаді та грудні.

Із відзнакою родини загиблих отримають одноразову грошову допомогу. Про це розповів один з організаторів заходу, керівник патронатної служби Черкаської міськради Микола Добровольський.

IMG_20231020_154727

– Нагорода була запроваджена в минулому році до Дня захисників і захисниць України. Вона важлива для родин, всі прийшли, і хочуть, щоб героїв знали, шанували. На заході ми можемо показати, що це не тільки їхнє горе, а й усієї громади Черкас, – наголосив Микола Добровольський.

Пам'ять Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Вручення нагород «Захисник України – Герой Черкас» відбулося за участю голови Черкаської обласної ради Анатолія Підгорного:

– Щирі слова співчуття кожній родині, яка пережила втрату рідних та близьких. Саме наші герої, ціною власного життя, спочатку зупинили ворога, потім дали гідну відсіч і зробили все, щоб фронт не проходив тут. Вічна пам'ять, шана і повага.

IMG_20231020_154940

Звернувся до тих, хто втратив найрідніших, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він теж нагородив сім'ї воїнів-захисників.

– Від імені громади міста Черкаси, прийміть мої найщиріші співчуття, а також слова подяки за ваших синів, братів, батьків. Наші герої будуть жити вічно в наших серцях, а Україна буде сильною, незалежною, європейською країною, – сказав Анатолій Бондаренко.

20231019163856

Митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ владика Іоан провів поминальний молебень. За його словами, наші захисники, які були спонукані відданістю до Батьківщини, своїх ближніх, друзів, родин, народу, звершили найголовнішу Заповідь любові.

Юлія Капуш, фото ПРОЧЕРКУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100