Забиті нирки та психологічна травма – такі наслідки візиту трьох оперуповноважених Уманського міськвідділу міліції до 18-річного Романа, пише «Вечірня Умань».

Хлопець стверджує: його з чорним пакетом на голові вивезли до Старобабанського лісу, де прикували до дерева та били гумовим кийком. Намагаючись зґвалтувати його кийком, правоохоронці вимагали підписати зізнання у викраденні червоних «жигулів»…

«У вас вкрали сина» – з таким повідомленням зателефонували Ларисі Лисак 31 жовтня працівники станції техобслуговування, де її син Роман проходив виробничу практику.

– Двоє чоловіків вкинули його у біле «Рено Кенго» з номерами СА 3111 ВН, сіли зверху та повезли невідомо куди…

– Я була шокована, – згадує цей дзвінок Лариса. – Почала телефонувати у міліцію, намагалась додзвонитись до сина. Дві години тиші, не знаю куди бігти, у мене уже в голові малюються страшні картини. І тут телефонує голова сільради села Піківець, де ми живемо. Каже: міліція привезла вашого сина та хочуть провести обшук… Я полетіла туди….

Як з᾿ясувалось, сина справді доправили до села працівники міліції. Вони проводили розслідування – шукали викрадачів червоних жигулів. Підозра впала на сина. Обшук нічого не виявив. Коли міліціонери відпустили його, відкрилась страшна правда – Роман розповідає, що це були найстрашніші дві години у його житті…

– Мене вкинули в машину та один сів зверху, – розповідає потерпілий Роман Карбовський. – Вони не показували ніяких посвідчень, але впізнав у одному працівника міліції. Біля виїзду з Умані вони заговорили, що в машині немає пакету. Зупинились напроти райлікарні, один вискочив та купив чорний пакет «Босс». Мені натягнули його на голову та довго везли. Потім вивели і коли пакет зняли, виявилось що я у лісі. Прикували обличчям до дерева, почали бити гумовим кийком: по пальцях, по нирках. Казали, зізнавайся, бо ми тут кинемо тебе, а потім мати знайде твій труп… Я двічі втрачав свідомість. Коли черговий раз прийшов до тями, то вони зняли з мене штани і намагались засунути гумовий кийок у задній прохід. Коли це не вдалося і я закричав: «Вбийте мене, але я машину не брав», мені знову накинули на голову пакет та повезли. Коли пакет зняли, ми були на в᾿їзді у село Полянецьке, де пересадили в сіру «десятку» та повезли додому – проводити обшук.

Закон у дії: крадіжку не довели, але в лікарню потрапив

Обшук в оселі нічого не виявив. Хлопця відпустили. Йому поступово ставало усе гірше і мати викликала «швидку». Лікарі приїхали, зробили два уколи. Проте вночі довелося викликати знову – уже щоб забрати у лікарню. У хлопця в сечі була кров. Діагноз поставили – відбита нирка…

– Зараз ми подали скарги до міської прокуратури, – розповідає правозахисник Богдан Хмельницький. – Щоб це не вщухло на «місцевому рівні», продублювали в обласну та генеральну прокуратури. Ми вимагаємо покарати винних. І будемо пікетувати міськвідділ міліції до тих пір, поки звірі у погонах не визнають свою провину. Бо сьогодні від рук правоохоронців постраждала одна дитина. А завтра це може бути інша – ваша, моя чи сусіда ! Ми доб’ємось того, щоб ці особи, що зробили це з дитиною, понесли найсуворіші покарання згідно з Кримінальним кодексом України.

У міськвідділі міліції спростовують факт катування. Запевняють, що хлопець міг усе це вигадати. У нього і раніше були приводи у міліцію, перебував на обліку. Це підтверджують і у ліцеї, де навчався, – кажуть: був посереднім учнем. Іноді бачили у компанії людей з сумнівною репутацією.

– Співробітники міліції діяли згідно Закону України, – пояснює заступник начальника міського відділу міліції Людмила Поліщук. – Фізичного та психологічного впливу стосовно хлопця працівники міськвідділу міліції не застосовували. Роман підозрюється у скоєнні злочину. Обшук у помешканні проводився згідно постанови суду. Наразі триває перевірка.

Романа Карбовського уже виписано з лікарні. Цього тижня він знову повернеться до Уманського професійного ліцею, де навчається на автослюсаря. Психологу навчального закладу Ольгі Федоренко доведеться чимало попрацювати, щоб стерти з пам᾿яті учня наслідки спілкування з правоохоронцями. Ще до скандалу його характеризували як посереднього учня – в міру бешкетника, в міру відповідального. Невідомо, яким він залишиться зараз...

ТУТ можна переглянути відео.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #5 Вахабит 15.11.2012 19:11
Терпите терпите, раз не умеете за честь кр...вь врага прол..ть. Как баранов вас режут - а вы пишите письма на деревню дедушке
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Игорь 15.11.2012 19:07
Полумеры не помогут. Если бы в каждом селе и в каждом городе был свой Виталий Запорожец, тогда бы может м*сора и угомонились.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Вендетта 15.11.2012 16:57
А батько у хлопця є?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 НАДЕЖДА 15.11.2012 16:02
НУЖНО ПРИНЯТЬ ЗАКОН, ПО КОТОРОМУ БЫ ВСЕХ РАБОТНИКОВ МИЛИЦИИ РАЗ В ГОД ОБСЛЕДОВАЛИ БЫ НА ПСИХИЧЕСКОЕ ЗДОРОВЬЕ!ПРИЧЕМ ОСВИДЕТЕЛЬСТВОВ АНИЕ ДОЛЖНА ПРОИЗВОДИТ НЕ ГОСУДАРСТВЕННАЯ ПСИХИАТРИЧЕСКАЯ СЛУЖБА, КОТОРАЯ БЫ ЗА ЛИПОВЫЕ СПРАВКИ , ИЛИ ЗА ПЛОХОЕ ОБСЛЕДОВАНИЕ ПОТОМ ПОСТРАДАВШИМ ОТ ТАКИХ РАБОТНИКОВ МИЛИЦИИ ПОЖИЗНЕННО ПЛАТИЛА БЫ ПЕНСИЮ! И ЧТОБЫ ГОСУДАРСТВО НЕСЛО МАТЕРИАЛЬНУЮ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ ЗА НЕЗАКОННЫЕ ДЕЙСТВИЯ СВОИХ СЛУЖАЩИХ , И МЕНТОВ В ПЕРВУЮ ОЧЕРЕДЬ, ПЕРЕД КАЖДЫМ ГРАЖДАНИНОМ. ТОЛЬКО ТАК МОЖНО БУДЕТ ЗАСТАВИТЬ МЕНТОВ РАБОТАТЬ И ПРЕКРАТИТЬ МУЧИТЬ СОБСТВЕННЫЙ НАРОД. НИКАКИЕ ДРУГИЕ МЕРЫ НЕ ПОМОГУТ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Бургомістр 15.11.2012 15:52
Це не міліція це нелюди от з їхніми дітьми ........ ....................... а потім подивитися на їхню реакцію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100