Народний ансамбль українських народних інструментів «Вечорниці» днями відсвяткував своє 30-річчя.

Як інформує сайт Шполянської райдержадміністрації, свято відбулося в Шполянському міському Будинку культури. На ювілейний концерт учасники трьох десятиліть, прихильники, родичі, знайомі – всі небайдужі до української творчості.

Унікальність ансамблю «Вечорниці», лауреата всеукраїнських та обласних конкурсів-фестивалів полягає в тому, що він єдиний на теренах області. Уже три десятиліття ансамбль зацікавлює глядачів незвичними інструментами, дивовижним звучанням українських мелодій. І вже на першому концерті в столиці, на концертних площадках виставки досягнень (1983-1985) глядачі не вірили живому звучанню й підозрювали, що мелодія звучала в запису. Ансамбль постійно виступає з концертною програмою перед жителями міста і сіл району, неодноразово брав участь в обласних заходах, в столиці України, м. Києві на Виставці досягнень народного господарства, брав участь у телетурнірі «Сонячні кларнети».

У 1990 році за високу виконавську майстерність та творчі успіхи ансамблю «Вечорниці» присвоєно почесне звання «Народний самодіяльний». Керівник колективу Сергій Мельник сам пише музику, часто звучать мелодії в його обробці «Шполянський вальс», «Сорочинський ярмарок»,  «Шполянська полька».

У 2005 році ансамбль «Вечорниці» побував на острові Хортиця м. Запоріжжя і став дипломантом Міжнародного фестивалю «Сила України». У 2010 році – лауреат Всеукраїнського фестивалю «Барвиста Україна» м. Київ, учасник телевізійного конкурсу «Фольк-musik».

На досягнутому Сергій Мельник не зупиняється, на базі цього ансамблю створює разом з міським Будинком культури та Шполянською дитячою школою мистецтв дитячий ансамбль народних інструментів «Соловейко», який став колективом-супутником.

На ювілейному концерті, який відбувся якраз у вже відремонтованому Будинку культури, учасники ансамблю отримали нагороди від районної влади.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100