Першу премію на Другому міжнародному конкурсі диригентів імені Стефана Турчака, що відбувся нещодавно у Києві, здобув талановитий диригент Сергій Голубничий. Решту нагород конкурсу розділили між собою Олексій Богорад з Росії, Бобомурод Худойкулов з Узбекистану, українка Катерина Осадча та представник з Китаю Лі Дзялі. Загалом в конкурсі взяли участь понад 50 диригентів з 10 країн світу, яким на момент проведення конкурсу не виповнилося 35-ти років. palochkk2

Привітати учасників та переможців творчих змагань у цей вечір на сцену Національної опери України вийшов, зокрема, і Міністр культури і туризму Михайло Кулиняк (голова Оргкомітету конкурсу). Саме він вручив диплома переможцю Сергію Голубничому, шлях до слави якого стелиться зі Сміли.

У Смілі й нині живуть його батьки, які викладають у місцевій дитячій школі мистецтв. До всього, батько лауреата пан Володимир очолює знаний на всю Черкащину козацький гурт „Заграва”. Не дивно, що Сергій закінчив 1994 року в рідному місті не лише школу №3, а й музичний навчальний заклад. Викладачами у нього були Людмила Магдалюк (по класу баяна) і Лариса Саркісян (сольфеджіо). 1998 року Сергій Голубничий отримав диплом з відзнакою Черкаського державного музичного училища імені С.Гулака-Артемовського, де навчався по класу баяна і диригування у викладача і директора Валентина Хорошого. Ну а далі була Національна музична академія України імені П.І.Чайковського (кафедра оперно-симфонічного диригування).

Досвіду молодий і здібний диригент набирався на посаді художнього керівника і головного диригента Київського Молодіжного оркестру і хору. Був головним диригентом Херсонського філармонійного камерного оркестру, диригентом академічного симфонічного оркестру Дніпропетровської обласної філармонії, оперної студії при Національній музичній академії імені П.Чайковського. Цього року його призначили диригентом Національного театру оперети України. Серед найвідоміших постановок талановитого майстра відмічають балет „Ромео і Джульєтта”  Сергія Прокоф’єва в місті Орландо (Флорида, США) 2008 року спільно з “Russian ballet”. А також – комічної опери “Джанні Скіккі” Джакомо Пуччіні того ж року в Національній музичній академії і опер „Розумниця” Карла Орфа та „Фауст” Гуно 2009 року знову в рідній Академії. Остання резонансна постановка маестро – прем’єра оперети Пауля Абрахама „Бал у Савойї”, що відбулася 22-23 жовтня 2010 року в Київському національному академічному театрі оперети.

Узагалі, репертуар диригента Сергія Голубничого величезний. З ним він гастролював у Великобританії, Німеччині, Голландії, Польщі, США, Росії, інших країнах. Усе це і прислужилося перемозі, за яку, крім усього, йому вручили грошову винагороду в розмірі 10000 доларів США…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100