реклама

реклама Делікат

реклама

У Черкасах 28 жовтня біля стін міської ради зібралося понад сотня містян. Вони принесли плакати на яких було написано — "Мій тато захищає вас", "Гроші на ЗСУ", "Нам потрібна перемога". Про це повідомляє Суспільне

7a68781edf476a0d

Містяни разом скандували — "Гроші на ЗСУ", "Мільйони на дрони" тощо. Перед початком акції хвилиною мовчання вшанували загиблих захисників, зокрема черкащанина, син якого на попередній акції просив у влади грошей на армію.

За словами однієї із організаторок акції Валерії Цимбал, містян обурили дії депутатів, які під час сесії підтримали баскетбольну команду — на потреби спортсменів спрямували півтора мільйона гривень. Містяни вимагають спрямувати на підтримку армії 20 % місцевого бюджету.

"Сьогодні вийшли люди в 45 містах України для того, щоб сказати що вони не згодні з місцевою радою. Ми вийшли вимагати гроші на ЗСУ. Ми вимагаємо від депутатів спрямувати на потреби захисників 20% від бюджету міста", — проголосила Валерія Цимбал.

Додала, що люди, які зібралися на площі очікували, що до них на акцію прийдуть депутати міськради. Але поки що їх немає:

"На жаль наша влада лише зараз зрозуміла, що можна всі роботи заморозити і спрямувати решту на ЗСУ та НГУ. Про це вчора (27 жовтня - ред.) повідомив міський голова. Він каже, що ми тут ні до чого і це просто прийшов час. Але ми з вами знаємо, що це наша з вами маленька перемога", — додала Валерія.

Серед тих, хто прийшов на акцію — активістка громадського руху "Спротив Черкащини" Анастасія Сергієнко:

"Наша влада зневажає нас, коли не враховує нашу думку. Вона забула, що українці — це борці. Влада каже, що зараз мітинги не потрібні, бо їм це не зручно. Ми відповімо: звикайте жити незручно! Бо мітинги будуть і ми вимагаємо спрямувати гроші на ЗСУ, на захист держави. Ми маємо своєю активністю допомагати нашим військовим".

Черкащанка Ольга розповіла, що влада не приходить у шпиталі до поранених захисників та тих, хто має ампутації:

"До початку війни я була звичайною медсестрою, почалась війна, багато поранених багато вбитих, і ні для кого не секрет скільки зараз є поранених хлопців по лікарнях. Але за цих півтора року повномасштабної війни ніхто з цих (депутатів — ред.) не прийшов. Ніхто не прийшов і не спитав що вам треба. Мало хто з волонтерів скаже, що у нас все добре.

Я закликаю до того, що якщо влада каже, що всі потреби ЗСУ закриті, то будь ласка, зайдіть в лікарню, де хлопці без ніг і спитайте, що тобі не вистачало, то він скаже, що не вистачало турнікетів, броніка, мавіка. Не будьте байдужими і не довіряйте владі!"

Черкасець Іван Подолян звернувся до присутніх:

"Нам заборонено втомлюватися та відволікатися на щось інше. Ми маємо довести нашу розпочату справу. Ми будемо разом боротися поки не досягнемо нашої мети — перемоги!".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Тоха Платан 01.11.2023 08:56
Цитую Холостий хід:
Може вже досить мітингів. Такі питання вирішуються указами і постановами держвлади, які законодавчо мають обмежувати і регулювати бюджетні витрати. А ходить з плакатами- пуста трата часу і колотнеча.

Є і така точка зору тих ,хто сидить на бюджетних витратах, а своїх синів поховали в нічних клубах і за кордоном, і спокійно 73 раз переглядають улюблений серіальчик про слугу наріту
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Холостий хід 31.10.2023 17:33
Може вже досить мітингів. Такі питання вирішуються указами і постановами держвлади, які законодавчо мають обмежувати і регулювати бюджетні витрати. А ходить з плакатами- пуста трата часу і колотнеча.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Черкаський озеленськ. 30.10.2023 01:02
Якщо влада почне виділяти кошти на ЗСУ, я не зможу висаджувати в місті платани!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Мотиль 29.10.2023 23:10
Дуже важлива акція і водночас занадто м'яка форма вимоги.
Ці ..бани так не розуміють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 АнКо 28.10.2023 16:06
І в Шполі!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100