На Вінниччині станом на 27 жовтня серед 100 осіб, шпиталізованих із підозрою на гепатит А, вже підтверджено відповідний діагноз у 81 пацієнта, з яких 15 дітей. Ще 19 пацієнтів перебувають у лікарні з підозрою на інфікування та очікують підтвердження діагнозу.

396241075_299656069544644_5395823754882933933_n

Постраждалі отримують необхідну медичну допомогу. Спеціалісти Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) продовжують епідеміологічне розслідування щодо причин спалаху та поширення гепатиту А.

Наразі причини, з якими можна повʼязати випадки захворювання, не встановлено. Відомо, що усі пацієнти проживають у різних мікрорайонах міста Вінниці та населених пунктах області.

Фахівці ЦКПХ продовжують вірусологічні, бактеріологічні та санітарно-хімічні дослідження питної води та навколишнього середовища у районі спалахів.

Наразі епідемічна ситуація із захворюваністю на гепатит А в Черкаській області нестійка. Впродовж 9 місяців поточного року в області зареєстровано 4 випадки захворювання, що вдвічі менше, ніж за аналогічний період минулого року. Спорадичні випадки хвороби зареєстровані у Городищенській (2), Уманській (1) та Шполянській ТГ (1).

Фахівцями Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ здійснено комплекс протиепідемічних заходів, у домогосподарствах — дезінфекцію. Контактні особи обстежені лабораторно з проведенням медичного спостереження.

У вогнищах проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил особистої гігієни та профілактики вірусних гепатитів.

Проте, зважаючи на спалах гепатиту А в сусідній області, зростання ризиків розповсюдження інфекції у зв’язку з агресією рф (міграція населення, погіршення комунально-побутових умов тощо), вкрай важливо дотримуватись профілактичних заходів.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Алекс 30.10.2023 02:59
Бля!!!сидите вдома!мийте руки!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 Вася 29.10.2023 19:57
пандемия?
громим парикмахерские и уничтожаем экономику?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100