реклама

реклама

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Антон Яценко повинен заплатити голові Черкаської облдержадміністрації Ігорю Табурцю 1 грн за нанесену моральну шкоду. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

2_main-v1698839390  

Як свідчить рішення Печерського райсуду Києва, голова ОДА подав позов про захист власної честі, гідності та ділової репутації. У ньому Табурець заявив: 18 квітня 2022 року нардеп Яценко розмістив у Facebook допис з інформацією недостовірного та образливого характеру. Зокрема, політик звинуватив голову Черкаської ОДА в одержанні $100 тис. хабаря за призначення першого заступника міського голови Умані.

Крім цього, Антон Яценко написав, що Ігор Табурець «прийшов грабувати місто замість того, щоб боротись з ворогом – російськими окупантами». Ще нардеп у своєму дописі висловив впевненість, що «такі «продажні шкури», як Табурець, працюють на ворога».

1650286002-853

У суді керманич Черкащини добивався спростування допису Яценка та стягнення з нього символічної моральної шкоди на суму 1 грн. Зрештою, Феміда частково задовольнила позов. Зокрема, поширена інформація нардепом щодо отримання $100 тис. хабаря головою Черкаської ОДА не відповідає дійсності. Такий висновок суд зробив на підставі відповіді поліції Черкаської області. Тому звинувачення у корупції суд визнає недостовірною інформацією, яка принижує честь та гідність позивача.

Що стосується інших висловлювань нардепа Антона Яценка на адресу керівника області, то Феміда їх розцінила як оціночні судження. І додала: межа допустимої критики щодо публічної особи, зокрема, Ігоря Табурця, є значно ширшою, ніж пересічних людей. Суд зацитував Декларацію Комітету Міністрів Ради Європи про свободу політичних дебатів у засобах масової інформації, схваленої 12 лютого 2004 року: «Політичні діячі та посадові особи підлягають ретельному громадському контролю і потенційно можуть зазнати гострої та сильної громадської критики… При цьому зазначені діячі та особи не повинні мати більшого захисту своєї репутації та інших прав порівняно з іншими особами».

Окрім стягнення 1 грн на користь голови Черкаської ОДА, нардеп Яценко має сплатити 1,9 тис. грн судового збору.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Олег 03.11.2023 18:31
Жабогадюкінг!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 jack 03.11.2023 15:22
А тебе, як гавкнеш на Яценка чи Табурця- запроторять на роки за грати. ОСОБЛИВО якщо будеш правий і матимеш докази.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Останній місяць осені. 02.11.2023 20:45
Але земноводні та плазуни вже активізуються не на жарт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100