реклама

реклама Делікат

реклама

Новий Кримінально-процесуальний кодекс сприятиме гуманізації процесу слідства, запобігатиме застосуванню тортур щодо підозрюваних та забезпечить безпристрасність і об’єктивність судового процесу. Про це в ефірі телеканалу «ТВі» заявив народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, колишній міський голова Черкас, регіонал Володимир Олійник.

Як ідеться на сайті черкаської обласної організації Партії  регіонів, говорячи про введення уже з наступного тижня нового Кримінально-процесуального кодексу, народний депутат звернув увагу на ряд очевидних переваг документу.

– Наприклад, з 20 листопада не визнаватиметься як прямий доказ визнання вини і явка з повинною. Це серйозний сигнал, – зазначив він.

На його думку, це сприятиме гуманізації процесу слідства, запобігатиме тортурам стосовно підозрюваних. Він додав, що раніше робота багатьох недобросовісних правоохоронців зводилась до того, щоб вибити в людини зізнання, явку з повинною, тоді як новий КПК перекреслюватиме цей механізм. Політик зазначив, що в новому КПК як докази розглядатимуться лише матеріали допитів і докази, встановлені на судовому засіданні.

Володимир Олійник також зауважив, що введення в дію нового КПК сприятиме зменшенню кількості громадян, які перебувають в СІЗО і скороченню витрат держави на утримання підозрюваних.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 володимир 18.11.2012 07:08
***,коли ж воно *******е разом з овочем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Лідія 17.11.2012 23:53
сумнівюсь,що щось зміниться! вони завжди лише обіцяють!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Виборець 17.11.2012 23:41
А якшо правоохоронці захочуть дізнатись про спільників чи де речові докази зариті? Достануть новий кодекс та як гепнуть по голові!

До речі, авторів цього КПК будуть садити вже за новою процедурою, ось і дізнаються наскільки краще стало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 тьотя Бетя 17.11.2012 12:55
Цитую Свободівець:
Політична повія!

Помиляєшся !
Олійник еталон титульної нації !
Головне не залишитися голодним .....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Свободівець 17.11.2012 10:22
Політична повія!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100