реклама

реклама Делікат

реклама

Днями в урочищі «Кучугури», в адмінмежах Худяківської сільської ради, лісівники СКП «Райліс» спільно з представниками райдержадміністрації і районної ради провели акцію озеленення довкілля.

Мета заходу – відновити пошкоджений ліс та привернути увагу суспільства, зокрема і жителів Худяків, до проблем вимирання лісових масивів внаслідок людської недбалості. Про це ідеться на сайті Черкаської райдержадміністрації.

Штучно створений ліс на території урочища існує вже понад 60 років. Проте щороку дається взнаки людське недбальство та варварське ставлення до природи.

– Основною причиною знищення лісу є пожежі, що дуже часто трапляються на цій території у зв’язку з діяльністю людини. Нам би дуже хотілося, аби суспільство врешті звернуло увагу на шкоду, яку завдає природі. Досить часто відвідувачі лісу, розпалюючи вогнище, забувають про правила безпеки, – зазначив директор СКП «Райліс» Віталій Курінний. – Протягом останніх десяти років багато дерев було знищено, особливо внаслідок буревіїв. Завдяки збудованому цьогоріч рекреаційному пункту, кількість пожеж зменшилася, разом із тим знизився обсяг збитків, оскільки тепер маємо змогу контролювати ситуацію в лісі.

Протягом весни і осені лісівники засадили понад 50 га. Але ще є над чим працювати, бо загальна площа урочища становить близько 600 га. Для заліснення вибрали акацію білу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100