реклама

реклама

Благодійники закупили 3 інкубатори АТОМ Air Incu для передчасно народжених пацієнтів пологового відділення Черкаської обласної лікарні.

За словами організаторів, нове обладнання – одне з найкращих у світі, замінить застарілу техніку, яка подекуди вже давно мала бути списаною. Три інкубатори коштували більше 2 із половиною мільйонів гривень.

IMG_20231204_121708

Керівниця перинатального центру Наталія Лакуста розповіла, що потреба в такому серйозному обладнанні у них є завжди:

– Відділення реанімації новонароджених, а також інтенсивного догляду, виконує дуже важливу річ – виходжування недоношених діток із 500 грам, і діток, народжених з певними проблемами. Зараз, разом із новими кувезами, маємо таких дванадцять. У нашому відділенні перебувають 9 дітей, перед цим було 10, 11, які потребують допомоги. За дев'ять місяців через відділення пройшли 88 важких, недоношених немовлят – це на 10 більше, ніж минулоріч. Війна вносить свої корективи: жінки бігають у підвали, їхні чоловіки служать.

Віка та Андрій Волкови радіють, що скоро, коли донька Естер набере необхідну вагу, вони зможуть разом повернутися додому. Зараз дитину з мамою перевели в окрему палату.

385526620_323514520625347_7914754893361361817_n

– Пологи сталися на 32 тижні, вагітність була важка, з патологією. Відкрилася кровотеча, тому мені зробили екстрений кесарів розтин. Естер відразу забрали у кувез, там вона пробула тиждень. Зараз вчиться самостійно їсти, важить 2 кілограми 30 грам, народилася з вагою 1 кілограм 850 грам, – поділилася мама немовляти Віка Волкова.

Співзасновник Благодійного фонду «Благомай», який організував захід, Костянтин Голубятніков розповів, що інкубатори ставлять по всій території України, адже кількість жінок, які передчасно народжують, збільшилася.

– Першочергово звертали увагу на міста, де проживає найменша кількість людей. Зазвичай там недостатня увага до обласних лікарень: є завантаження, а обладнання не вистачає. Обирали такі міста як Черкаси, Луцьк, Рівне, Кіровоград, – наголосив Костянтин Голубятніков.

IMG_20231204_122312

Важливий етап – навчання персоналу медичного закладу. Організатор сказав, що апарати дуже чутливі. Від них залежить життя дитини: важливо, щоб там був правильно налаштований підігрів, доступ до всіх систем.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100