реклама

реклама

Днями відбулося чергове засідання міжфракційного депутатського об’єднання "ВПО України" з представниками місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівниками профільних служб та структур.

Обговорили актуальні питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб на Черкащині, їх реінтеграції, допомоги у працевлаштуванні, забезпечення житлом, облаштування місць тимчасового проживання.

408701469_915831769975502_4465065676378210224_n

Наразі в області мешкає 148 тис ВПО, з яких на постійній основі - майже 98 тисяч осіб, з яких 2,2 % перебуває у місцях тимчасового проживання. Загалом в області розгорнута мережа, яка налічує 104 таких місця. 47 з яких заселені і функціонують, 57 - готуються до заселення. Соціальне житло отримали 18 родин з числа ВПО, 28 перебуває у черзі.

Напрацьований стійкий зв’язок із органами місцевого самоврядування, українськими та міжнародними благодійними організаціями, фондами. Потреби ВПО постійно відстежуються. Для чого в області створений і працює обласний контактний центр. У цьому контексті учасники дискусії відзначили роботу місцевих рад та депутатів. Одним з найважливіших питань реінтеграції ВПО залишається проблеми з працевлаштуванням на місцевому ринку зайнятості, питання виплат субсидій та допомоги. Усі вони пов'язані з викликами, спричиненими війною та її наслідками.

Про це поінформував перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100